PÅ GULLJAKT: Mats Berg (594) og Marius Berg (845) jaktet på reisaværingen Joakim Olaisen i teten i juniorklassen.
(Foto: Lars-Gaute Skorpen)

PÅ GULLJAKT: Mats Berg (594) og Marius Berg (845) jaktet på reisaværingen Joakim Olaisen i teten i juniorklassen. Foto: Lars-Gaute Skorpen

Tippet ut av gullkampen

Brødrene Berg var uheldige under NNM på hjemmebane.

Marius og Mats Berg var begge uheldige og tippet i det andre heatet i MX2 junior-klassen. Etter at Mats Berg hadde sikret seg seieren i klasse MX13-15 år oppdaget banemannskapet en større stein på banen. Etter å ha fjernet steinen fikk det hissige startfeltet klarsignal. Brødrene tok starten sammen med Joakim Olaisen fra Nordreisa. Olaisen mistet så litt fart rundt dette området av uviss grunn, og Marius kjørte inn i han bakfra og tippet over på siden.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde eller om det var noe med banen. Det eneste jeg tenkte  på var å komme meg på sykkelen fortest mulig og forsøke å hente inn det tapte, sa Marius Berg.

Han klarte å kjøre seg opp til tredjeplass i heatet og ble nummer tre sammenlagt. Marius Berg var ikke helt tilfreds med egne prestasjoner.

GA JERNET: Marius Berg ga alt for å ta igjen broren Mats og Olaisen i teten etter å ha tippet tidlig i heatet.
(Foto: Lars-Gaute Skorpen)

GA JERNET: Marius Berg ga alt for å ta igjen broren Mats og Olaisen i teten etter å ha tippet tidlig i heatet. Foto: Lars-Gaute Skorpen

– Jeg stresset for mye i kjøringen. Om det var på grunn av tippen eller om jeg ble for ivrig til å ta igjen det tapte, er jeg ikke sikker på.

Halvannen time på sykkelen

Mats Berg vant MX13-15 årsklassen foran altaværingene Øyvind Strøm Sarilla og Edvard Oliver Simensen som alle kjørte meget godt.

Etter å ha kjørt inn til seier fikk han bare noen få minutters hvile før han kastet seg på 125-kubikkeren i juniorklassen. Med treningsrundene inkludert hadde han en effektiv kjøretid på hele 90 minutter.

Mats kjørte igjen godt og hang lenge på nevnte Olaisen. Tre runder før slutt var han uheldig og tippet i en sving. Olaisen fikk luken han trengte for å kontrollere inn seieren, mens Mats ble tatt igjen av to kjørere. Unggutten beholdt imidlertid roen og klarte å hente inn andreplassen.

– Det var kjedelig at jeg tippet, for jeg hadde ryggen hans. Jeg er likevel fornøyd med å ha klart å hente meg inn igjen etter tippen, la 14-åringen til.

Brødrene fikk begge 42 poeng fra søndagens to NNM-heat. Den siste av totalt tre NNM-rrunder kjøres i Kirkenes.

Tilbakelegger 7000 kilometer

Familien Berg reiser mange turer ned til Sverige for å konkurrere gjennom sommeren. De har allerede vært på tre løp, mens det fortsatt gjenstår to løp av Norrcupen. Regner man drøyt 8 timer i snitt hver vei går det 80 timer og opp mot 7000 kilometer tilbakelegges tur/retur.

– Det går bra med tid, men det er det som skal til om man vil konkurrere på dette nivået, la sjefen Kay Roger Berg til. Guttene skal nå trene på videre før de om 14 dager reiser til Luleå, melder han.

Utforsk tema:
Les mer om samme tema
 
Redaktøren anbefaler
 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

50 nye mann fra HV klar til leteaksjon i natt

Leteaksjonen etter kvinnen på Sørøya trappes opp i natt etter beordring.

– Trafikken dundrer forbi i 60-sonen

Foreldrene på Raipas bekymret for livsfarlig trafikk.

Kåfjord skole

Ap-roser som visner

– Så klønete at man blir skremt.

– Imponerende på Halddetoppen

Det plasket ned, men både marsjen og Haldde-prosjektet til kulturskolen avsluttet med stil.

anmeldelse

Slogrock stjal showet

Legendene i Moillrock skrudde tempoet opp.

politikk

– Skole og omsorg foran skattekutt

– Arbeiderpartiet prioriterer mer penger til kommunene.

Store mannskaper leter etter kvinnen

– Fjellvant og godt kledd.

– Ikke noe galt med båtene

Frydenbø mener Loppa-fergene er av god kvalitet.