Startskuddet for den svenske Nordcupen i motocross gikk i Piteå sist helg, og Alta SSF hadde fire kjørere på plass.

Lite kjøretrening

Den som lyktes alle best var 14-åringen Mats Berg. Han kjørte like godt inn til seier i klasse 85U etter fire meget solide heat.

– Mats er råsterk i år, og alt tyder på at dette kan bli en meget god sesong for hans del. Snøsmeltingen har gått sakte i år, så verken han eller de andre fra Alta hadde nevneverdig med kjøretrening før helgas konkurranse. Det står i skarp kontrast til de fleste konkurrentene som har mange timer på crossyklene allerede. En meget imponerende bragd av Mats, fastslår pappa Kay Roger Berg, som fulgte sønnen «ringside» i sesongstarten.

– Mats startet med tredjeplass i første heat. I det andre heatet kjørte han seg opp til andreplass, og i tredje heat slo han til med seier. Her tok han starten og ledet helt til mål. Svensken som vant de to første heatene tippet i jakten på å ta igjen Mats i det tredje heatet og havnet langt nede på lista. Så i fjerde heat kunne Mats safe inn til andreplass og seier i årets første løp. Det var fantastisk artig.

Blir værende i Sverige

Også 12-åringen Edvard Oliver Simensen kjører i klasse 85U. Han hadde fin progresjon i helga og endte på åttendeplass.

– Edvard Oliver er fortsatt veldig fersk i ungdomsklassen. Han prøvde seg så vidt i fjor, så åttendeplass i sesongens første løp er mer enn godkjent, fastslår mamma Birgit Simensen.

– Banen i Alta er ikke mulig å trene på, så han gjorde unna to turer til Lakselv før vi dro til Sverige. Noen av de han kjører mot hadde 60-70 timer på sykkelen før de ankom Piteå, så det er klart at vårt treningsgrunnlag ikke er like bra som deres. Men det var likevel ikke noe å utsette på kjøringen, sier Simensen.

12-åringen kjørte inn til 12. plass i første heat. Deretter ble det 10.-, 6.- og 8. plass.

– Han viste fin utvikling gjennom helga, og det er det viktigste. Vi blir værende her i Sverige denne uka siden neste løp er i Umeå kommende helg. Da får vi trent mer og er bedre forberedt når starten går på lørdag.

Trenger mer tid

16-åringen Marius Berg kjører i klasse Mx2U17, og han endte på niendeplass. Han kjørte jevnt og godt, men klarte ikke å matche farten til de aller beste.

GREI START: Marius Berg kjørte inn til niendeplass i sin klasse. Foto: Kay Roger Berg

– Marius har ikke det samme treningsgrunnlaget som Mats, så det ble en tøff start. Men det er lite å utsette på kjøringen. Han leverte en god konkurranse sett under ett, og var helt oppe på fjerdeplass i siste heat. Men han ble sliten mot slutten og falt et par plasser. Når han får noen flere runder på sykkelen vil også han kjempe om topplasseringer. Det føler jeg meg helt sikker på, sier Kay Roger Berg.

Den siste Alta-kjøreren som deltok var Kristin Bjørnå, som konkurrerer i dameklassen. Hun ble nummer fem i dette løpet.

– Kristin har heller ikke fått kjørt noe særlig, så det ble veldig tungt for henne. Men femteplass i dette selskapet er absolutt godkjent, sier Birgit Simensen.