Det er Stiftelsen Midnight Sun Marathon som gir ut fire idrettsstipender til unge talenter i alderen 15 til 20 år. Hvert og ett av stipendene er på 25.000 kroner.

16-åringen fra BUL er en av ti finalekandidater etter sine sterke resultater sist sesong, med sprintgullet i Hovedlandsrennet som årets høydepunkt. Der tok Hermann også 7.plass i distranserennet. Videre ble det gull og sølv i NNM, i tillegg til at han også hevdet seg med 9. plass i Hovedlandsrennet i skiskyting.

Blant de ti kandidatene har stiftelsen to fra Finnmark, fem fra Troms og tre fra Nordland. Blant disse finner vi fire jenter og seks gutter. Idrettene som er representert er langrenn, basket, skiskyting, volleyball, alpint og friidrett. Multitalentet David Melvin Granlien Vorren fra Vadsø er den andre kandidaten fra Finnmark. Han hevder seg både i friidrett og karate.

Stipendene skal  deles ut under Midnight Sun Marathon i Tromsø 17. juni, men fram til 1. juni er det mulig å stemme på sin kandidat via MSM sin facebookside.