I den forbindelse inviterer Alta IF alle aldersbestemte trenere i Nordbysbyen, uansett klubbtilhørighet, til å følge en treningsøkt på nært hold og delta på et lite seminar.

– Sammen med Alta IFs J03-lag skal landslagssjefen vise hvordan man på en god måte organiserer og gjennomfører en trening. Hit ønsker vi å invitere trenere fra alle klubber i Alta. Treningen starter mandag klokken 16.00 i Finnmarkshallen, og vil vare cirka 1,5 time. Etter dette blir det lite seminar. Der vil Lena Tyriberget komme med flere fotballfaglige råd, svare på spørsmål og fortelle hvorfor vi alle vil ha glede av å etterleve tipsene i Eat Move Sleep. Miniseminaret vil finne sted på Thon Hotel og alle som måtte ønske å få med seg dette er hjertelig velkommen, opplyser Petter Oseberg i Alta IF.

Alta IF er som en av 35 klubber i Norge valgt ut til å være en såkalt Eat Move Sleep-ambassadør i 2017. Det er Norges fotballforbund og Bama som står bak dette initiativet.

– En av våre oppgaver er å arrangere en spennende Eat Move Sleep-fotballcup der vi i tillegg til kampene vil lære spillere og foreldre viktigheten av et sunt og godt kosthold, nok fysisk aktivitet og god søvn. Turneringen arrangeres på Aronnes lørdag 20. mai, forteller Oseberg.

– Vi er stolte over å ha blitt utnevnt til Eat Move Sleep-ambassadør, og synes det er flott av vi som klubb kan være med å sette sunn livsstil blant barn og unge på dagsordenen. Vi håper du har lyst og anledning til å være til stede på «super-mandagen» vår i neste uke, og deretter følge ungene fra sidelinja i fotballturneringen fem dager senere.