Alta IF - Tromsdalen 1-5:

Lørdag var det 2.-divisjonsmatch i Finnmarkshallen. Alta IF tok imot Tromsdalen, som serieåpnet med 7-0-seier hjemme mot Furuflaten for et par uker siden. De slo også 1.-divisjonslaget Øvrevoll Hosle ut av cupen nylig.

Gjestene fikk en bra start på kampen og ledet 2-0 før omgangen var halvspilt. De puttet ytterligere ett mål før pause slik at stillingen var 0-3 da lagene gikk i garderoben.

Andreomgangen startet heller ikke bra for Alta IF-damene. Etter bare tre minutter på banen økte TUIL til 4-0, og da var matchen i realiteten avgjort. Men Karianne Thomassen tente et ørlite håp med sin redusering etter 53 spilte minutter, og etter dette var hjemmelaget fullt på høyde med Tromsdalen spillemessig.

SCORET: Karianne Thomassen fant veien til nettmaskene etter 53 minutters spill. Foto: Karl Eirik Steffensen

Men i stedet for flere reduseringer satte TUIL punktum med sin femte scoring, og vant dermed komfortabelt. Tromsdalen tok seg samtidig forbi Tromsø på tabellen og topper med seks poeng og 12-1 i målforskjell.

– Defensivt var vi ikke helt på stasjon i første omgang, og det ble vi straffet knallhardt for. Marginene var heller ikke på vår side offensivt. Vi hadde blant annet et skudd i tverrliggeren på stillingen 0-1, og spilte oss til en kjempesjanse på 0-2 som vi ikke klarte å utnytte. I andreomgangen synes jeg vi var kjempegode. Vi ga dem skikkelig fight, og da var ikke nivåforskjellen spesielt synlig, sier Alta IF-trener Sondre Andersen til A-sporten.

Tidligere på lørdagen møttes BUL 2 og Porsanger på Coop-banen i Bossekop. Hvordan det gikk kan du lese her!