Bruk piltastene for å bytte bilde.

Fredag var det klart for offisiell åpning av det nye håndballhallen tilknyttet Finnmarkshallen, og i den anledning var det norske kvinnelandslaget i håndball på plass i Alta.

Ordfører Monica Nielsen og Ronny Wilhelmsen fra Finnmark fylkeskommune klippet snora og erklærte hallen for åpnet. Deretter fikk Alta turnforening vist frem sine kunster. Så trente landslagsspillerne en times tid før de møtte Alta IFs G18-lag til en liten showkamp, og det hele ble avsluttet med autografskriving og selfies.

Stian Parken hamret inn flere mål i det korte oppgjøret mot Norge, men kunne ikke forhindre at de fotrappe landslagsspillerne stakk av med seieren. Alta IF-spillerne klarte rett og slett ikke å henge med på tempoet.

– Man merket fort at dette er spillere som leverer på et skyhøyt nivå. De var veldig gode. De holdt høyt tempo i angrepsspillet, og trøkket skikkelig til i forsvar. Jeg var litt spent og nervøs før kampen, men det var en kjempeartig opplevelse. Det var morsomt at vi fikk sjansen til å møte dem, sier Parken til A-sporten.

FORNØYD GJENG: Monica Nielsen, Tommy Hæggernæs og Ronny Wilhelmsen fikk sammen med det norske kvinnelandslaget æren av å åpne den nye hallen. Foto: Karl Eirik Steffensen

Mads Stian Hansen har de siste årene jobbet tett med det norske kvinnelandslaget. Honningsvågingen skal ha en stor del av æren for at verdens beste kvinnelandslag kom til Alta for å kaste glans over åpningen. Etter fredagens trening, showkamp og autograføkt gikk ferden til nettopp Honningsvåg, der laget skal ha en nesten en ukes lang treningsleir.

– Det er moro å kunne være med på dette. Alta har fått på plass en prakthall, og det er synd at jeg flytter hjem før jeg har blitt skikkelig kjent med hallen. Det er et perfekt håndballdekke, flotte garderober og mulighet for mange andre idretter. Det er kjempebra for håndballen i Alta at det endelig står ferdig en ny hall. Det trenger de, sier Hansen, som snart flytter tilbake til Honningvåg etter mange år i Nordlysbyen.

Også landslagstrener Thorir Hergeirsson var imponert over hallen.

– Vi har reist verden rundt, og jeg kan med hånda på hjertet si at dette er en av de flotteste hallene vi har trent i. Å få være med på åpningen av en slik hall er stort for oss. Vi er hele Norges lag, og synes det er flott å få muligheten til å reise rundt og møte unge spillere og supportere. Takk for at vi fikk lov til å komme, sa den populære landslagssjefen til de mange altaværingene på tribunen.