Alta IF har fått en god start på den nye 2. divisjon etter at de i helga tok sin første trepoenger på bortebane da de slo KFUM 4-2. Sju av ni poeng er på konto og den forventede tøffe starten er unnagjort. I helga kommer Nybergsund på besøk til Finnmarkshallen, et lag som ikke er tippet blant de øverste lagene.

– Vi tok den første trepoengeren hjemme i serieåpningen. Etter uavgjort borte mot Bærum i kamp to klarte vi å vinne en bortekamp i helga. Dermed har vi tatt livet av alle viktige mentale utfordringer, nemlig det å sikre første seier på hjemmebane, bevise at vi kan ta poeng og vinne borte og ikke minst at vi har kommet godt igang. Nå må vi også vise at vi takler et favorittstempel, sier trener Rune Repvik og legger til:

– Alle forventer at vi skal vinne, og klarer vi å håndtere det ser det veldig bra ut. Tar vi derimot for lett på oppgaven i helga sparker vi oss selv i leggen.

Makhtar på tråden

Eirik Lund Holm kan garantere at hele spillergruppa er klar for å takle utfordringen.

– Det er ingen av oss som tar lett på noe som helst, sier den småskadde båtsfjordingen som startet på benken i helga og kom inn sammen med Makhtar Thioune ti minutter ut i andre omgang. 14 minutter senere var 2-1 snudd til 2-3.

At også Thioune tar helgas utfordring på alvor er tydelig.

– Han ringte meg søndag og pratet om hvor viktig det var at vi holder beina godt plantet på jorda foran helgas oppgjør. Så den erfaringa vi har i gruppa må vi bruke for alt det er verdt, sier Repvik før Lund Holm legger til:

– Makhtar ringte meg også, så det er tydelig at han er tent på oppgaven.

Tre nye fulltreffere

Vegard Båtnes Braaten satte tre scoringer i løpet av de to første kampene. I helga satte han tre nye og troner på toppen av toppscorerlista i avdelingen med seks fulltreffere.

I KANONFORM: Vegard Braaten har scoret seks mål på de tre første seriekampene. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Skal vi klare å henge med de beste må naturligvis laget fungere, men vi er samtidig avhengig av at enkeltspillere står fram.Vegard er i god form og har fått en god start noe som er viktig for en spiss, sier Repvik som tror hele mai vil gå før man kan se et bilde av hvilke lag som vil kjempe i toppen.

– De tre i toppen (HamKam, Skeid og Grorud) vil trolig være der., men jeg tror ikke ting har satt seg for alle lag. Når mai er over vil vi kunne danne et bilde av hvordan ting kommer til å bli, sier Alta-treneren som i helga fikk se Christian Reginiussen sette sesongens første scoring da han utliknet til 2-2 midtveis i andre omgang.

– Kan den tøffe starten (Follo, Bærum og KFUM) ha vært litt overvurdert og at disse tre ikke er så gode?

– Follo som var forventet høyt oppe har fått en dårlig start med tre tap, men vi må som sagt gi det hele litt tid og jeg tror de vil komme etter hvert. Bærum har fortsatt ikke tapt (en seier og to uavgjort) mens KFUM har hatt tøff motstand (tap mot ubeseirede Grorud og uavgjort mot Bærum før tapet mot Alta), men det er vanskelig å si hvor gode disse lagene vil vise seg å være utover i sesongen.

Vil ha mer ball

– Motstanderen har hatt mye ball i flere av kampene. Er det noe som bekymrer deg eller har dere opptrådt som forventet?

– Kampbildet har vært omtrent som forventet. Både Follo og KFUM er ballbesittende lag, mens Bærum er mer direkte. Det neste vi må utvikle er å ha ballen mer i laget, men jeg er ikke så opptatt av at vi skal ha ballen i 40 trekk. Vi skal fortsatt spille på vår kontringsstyrke, men samtidig vil vi ha ballen mer slik at vi i større grad kan hvile med ball. Det er noe vi har hatt som treningsmål de siste ukene og skal ha også denne uka, men vi skal også fokusere på å skru det enda mer tight defensivt, avslutter Repvik.