Lørdag og søndag ble det spilt første runde i norgesmesterskapet for 16-åringer. Alta IF og Kirkenes var de eneste finnmarkslagene som hadde meldt seg på i jenteklassen. I gutteklassen var det åtte lag som kjempet om avansement, og de ble delt opp i to puljer - der vinnerne møttes til finale.

I J16-oppgjøret mellom Alta IF og Kirkenes var det jentene fra Nordlysbyen som trakk det lengste strået. De vant 2-1 etter scoringer av Julie Abelsen og Kirsten Helsvig Nilsen. Alta IF er dermed klare for andre runde, der de møter vinneren fra Troms. Det er i skrivende stund ikke klart hvem det er.

STERK PRESTASJON: Alta IFs G16-lag måtte gjennom flere tøffe kamper før de sikret plass i neste cuprunde. Foto: Privat

Også Alta IFs guttelag tok seg videre til neste runde. De vant sin pulje og deretter finalekampen, og skal i likhet med jentene spille mot det beste laget fra Troms. Heller ikke der er det klart hvem som blir Alta IFs motstander.

A-sporten kommer tilbake med mer fra cupkampene som ble spilt i Bjørnevatn denne helga.