Sist lørdag ble den talentfulle 14-åringen Alta Biljardklubbs aller første norgesmester i biljard. Han vant samtlige kamper i disiplinen 8-ball og sikret med det NM-tittel og gullpokal.

– Det føles veldig bra å være Norges beste junior. Jeg fikk en bra åpning i finalen, men så slo nervøsiteten inn og han jeg møtte fikk inn et par fulltreffere. Men jeg tok meg sammen og avsluttet sterkt. Det var moro, sa en sliten og fornøyd Simon Thomassen til A-sporten på lørdag.

NM-SØLV: Ole Kristian Rudshavn slo Simon Thomassen i søndagens finale. Emil Gangfløt og Jonas Kvaldsund Hansen delte tredjeplassen. Foto: Miriam Thomassen

Gull og sølv i et norgesmesterskap er en imponerende bragd. Landslagstrener Vegar Kristiansen fulgte turneringen på nært hold, og han er full av beundring for Thomassens prestasjoner.

– Simon tar idretten veldig seriøst. Han er en pliktoppfyllende og fin fyr med fremtiden foran seg. Det blir spennende å følge han videre, sier Kristiansen til A-sporten.

Uttaket til europamesterskapet for juniorer, som arrangeres i Nederland fra 31. juli til 7. august, var ikke offentlig kjent da A-sporten snakket med landslagssjefen i formiddag. Men han kunne røpe at Simon Thomassen får en av plassene.

– Med første- og andreplass i norgesmesterskapet er det naturlig at Simon får sjansen i Nederland. Det han gjorde i Lillehammer denne helga var veldig imponerende. Han har et stort potensial, så vi ønsker å matche han på det høyeste nivået, forteller Kristiansen videre.

Også Thomassens klubbkamerat Andreas Hansen deltok i junior-NM på Lillehammer. Han ble nummer ni både lørdag og søndag.