Som mange sikkert fikk med seg spilte tomålsscorer Vegard Braaten i drakta som egentlig var tiltenkt Makhtar Thioune da Alta IF slo Follo 2-0 på mandag. Det ble klistret på et to-tall slik at det ikke skulle bli kluss med nummeret. Grunnen til det var at Braatens egen drakt var alt for stor. Og han var ikke den eneste som ble utstyrt med en spillertrøye som ikke passet i det hele tatt.

– Vi har heldigvis vært borti lignende tidligere, og vet at dette er sånt som kan skje. Til alt hell fikk vi prøvd draktene som kom rett fra trykkeriet dagen før kampen, og irriterte spillere fikk luftet frustrasjonen før selve kampdagen. Det hadde vært utrolig kjipt hvis dette hadde ødelagt deler av mandagens kampforberedelser, sier trener Rune Repvik til A-sporten.

LITT Å VOKSE I: Alta-kaptein Mats Frede Hansen var blant de som spilte i en langt større trøye enn vanlig. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Vi måtte prøve å ta det hele med et smil, men dette er noe jeg har svært lite til overs for. Det må bare fikses øyeblikkelig. Vi skal bruke bortedraktene i vår kamp mot Bærum kommende helg, men så er det hjemmekamp mot Senja i cupen. Vi bør ha alt på stell til den kampen, fastslår Repvik.

Har byttet produsent

Nyansatt daglig leder i Alta IF, Rune Berger, har følgende å si om den kjedelige hendelsen:

– Vi fikk dessverre ikke sendt oppover de draktene vi hadde tenkt oss, og da ble det slik. Planen var å bruke den samme type trøyer som i fjor, men vi trengte noen flere. Vår leverandør Diadora har imidlertid byttet produsent, så de vi fikk tilsendt nå var annerledes og større enn de vi allerede hadde.  Det skapte litt problemer for enkelte av spillerne som ikke fikk drakt i rett størrrelse til mandagens kamp, forteller Berger.

Han kan ikke love at alt er ordnet når Senja gjester Finnmarkshallen om en uke.

– Vi jobber med saken, men jeg tror det blir tøft å ha alt klart til Senja-kampen. Men de nye bortedraktene passer fint, så guttene skal slippe å tenke på det når Bærum står på motsatt banehalvdel til helga, smiler han.

Berger håper at disse problemene ikke vil bli en kostbar affære for klubben.

– Det kan selvfølgelig bli noen merkostnader for oss, men vi satser på å unngå det. Vi er i dialog med Diadora og håper at alt ordner seg.