Fredag ettermiddag fikk Finn Hågen Krogh den velkomsten han fortjente etter at han gikk Norge til gull på VM-stafetten. Det ble oppstyr når VM-helten var hjemme i Tverrelvdalen for noen dagers hvile, før han skulle ut på nye verdenscuprenn. Krogh ønsket ikke noe oppstyr, og det vakte store reaksjoner på at han ikke ble tatt imot på Alta lufthavn.

- Hvordan føltes det å gå først over målstreken på VM-stafetten?

- Det ble et veldig stort øyeblikk. Jeg hadde mye fokus på selve konkurransen, og hadde ikke tenkt så mye over hvordan det kunne bli om man skulle klare å vinne. Det ble et ekstremt intenst øyeblikk og alt presset gikk av skuldrene mine. Det var utrolig deilig og høydepunktet i min karriere så langt. Jeg var skikkelig glad hele dagen og jeg klarte ikke å stoppe å smile, det var en stor dag, svarte han til TV Nords reporter på Alta lufthavn. Sesongen er så og si over for Krogh, og han skal nå hjem til Tverrelvdalen for å ladde batteriene slik at han er klar til neste sesongs oppkjøring som starter i mai.

I dag var kommunen beredt på at Krogh ville vende hjem etter minitouren i Canada, og han fikk en varm velkomst av blant annet ordfører Monica Nielsen, varaordfører Anita Håkegård Pedersen og Hilde Søraa. Ordføreren er klar på hvor mye Finn Hågen betyr for både Alta og Finnmark.- Det betyr veldig, veldig mye både for Alta og Finnmark. Vi er stolte over det han har fått til. Det betyr mye for oss å ha en så jordnær og dyktig idrettsutøver som setter Tverrelvdalen, Alta, Finnmark og Nord-Norge på kartet. Han representerer oss på en fantastisk måte. Det er viktig for vår rekruttering å ha et slikt forbilde, sa en stolt ordfører.

Ordfører Monica Nielsen Foto: Even Martinsen / TV Nord