15-kilometer klassisk sto på programmet da øvelse nummer to i minitouren i Canada og Johannes Høsfklot Klæbo vant sitt første distanserenn i verdenscupen. Finn Hågen Krogh som lå som nummer to i sammendraget i minitouren etter fredagens sprint endte på 16. plass og tapte en del i sammendraget.

Ut på fristilsrennet søndag starter Krogh ut 34,2 sekunder etter lederen Høsflot Klæbo. Også Niklas Dyrhaug og Alex Harveuy starter ut før Krogh.

Tapte på bonussekunder

I tillegg til at han ikke holdt følge med teten inn mot mål tapte tverrelvdalingen sekunder underveis. Han var ikke helt framme i feltet da de første bonussekundene ble delt ut, men halvveis ut i 15-kilometeren var han først i en gruppe på cirka 30 løpere da de rundet på stadion.

Ved andre spurt var Krogh litt lengre fram enn ved første passering og sikret seg dermed like mange bonussekunder som canadieren Harvey som vant fredagens sprint og ledet før lørdagens renn. Men Johannes Høsflot Klæbo som vant spurt nummer to sikret seg totalt 27 bonussekunder, 18 flere enn Krogh og Harvey,og hadde spist opp forspranget fra dagen før allerede før løpet skulle avgjøres.

Vinneren fikk 15 bunussekunder, andreplass ga 12 og tredjeplass ga ti sekunder. Dermed var spurten inn mot mål viktig i forhold til utgangspunktet foran søndagens jaktstart som avslutter både verdenscupsesongen og minituoren i Canada.

Dyrhaug og Harvey har 22 og 24 sekunder å hente inn på lederen, mens Krogh har 34. Trolig vil tverrelvdalingen prøve å hente inn de to foran ganske tidlig og samarbeide med dem i jakta på Høsflot Klæbo.