BULs Hermann Nordstrand Fiksen gikk helt til topps i fristilsrennet under nordnorsk mesterskap i Tromsø lørdag. Fiksen var fire og sju sekunder foran de nærmeste konkurrentene etter 7,5 kilometer.

Klubbkamerat Erlend Andersen ble nummer 10, Alta IFs Brage Bjørnstad 11, Alta IFs Nikolay A. Wilhelmsen nummer 16, Talviks John Arne Bredal-Hansen nummer 23 og Alta IFs Sindre Birkeland nummer 27.

Fra gull til bronse

Johannes Helsvig Nilsen, som fredag vant det klassiske rennet måtte lørdag ta til takke med tredjeplass i 17-årsklassen, 11 sekunder etter vinnerenSigurd Lien fra Bardu.

BULs Torjus Johansen var 21 sekunder bak vinneren da han ble nummer fire, Jørgen Strøm nummer sju og fredagens sølvvinner Fredrik Nilsen, Alta IF, endte på åttendeplass i klassen med 28 startende. Mathias Andersen Hansen, Alta IF ble nummer ti og fem Alta-løpere blant de ti beste i 17-årsklassen må sies å være absolutt godkjent.

Ny medalje

Marit Klevstad Jakobsen ble fredag nummer tre i det klassiske rennet. Lørdag klatret hun ett steg opp på pallen, men måtte se seg slått med 33,9 sekunder av vinneren Ingeborg Hansen fra Medkila. Synnøve Opgård fra Tverrelvdalen ble nummer seks og Talvik ILs Marianne Bredal-Hansen gikk inn til en flott åttendeplass med klubbvenninnen Elise Nilsen Barbo to plasser bak.

BULs Astrid Fiksen ble nummer 13, Talviks Victoria Hågensen 17 og Tverrelvdalens Thea Johnsen og Isabella Kleven Jonas nummer 22 og 23.

Alta IFs Thor Erik Skaret Monsen ble nummer tre i klasse M19/20 da han var 29 sekunder bak vinner Olav Lanes Severinsen fra Tromsø og fem sekunder bak sølvvinner Sivert Moen fra Mellombygd.

Utenfor pallen

Alta IFs Erling Bjørnstad  og Jardar Olsen tok sølv og bronse på den klassiske distansen fredag ble lørdag nummer fire og fem på firekilometeren i klass G13. En løper fra Steinkjer var foran duoen på resultatlista, men kan ikke ta medalje i et NNM. Dermed sikret Bjørnstad seg bronse.

Alta IFs Simon Finjord og Kristian Holsbø ble nummer 12 og 13, mens klubbkameratene Henrik L. Bekkvik og Johannes Johansen-Rolland ble nummer 19 og 22. TILs Mathias Padøy Opgård og Håkon Strøm ble nummer 24 og 28, mens Alta IFs Håvard Suhr endte på 41.plass av 51 startende.

Thomas Sandberg Suhr var bare fem sekunder bak bronseplass da han gikk inn til fjerdeplass i 15-årsklassen. Han ble imidlertid slått av en løper fra Asker - som ikke kan ta medalje i et nordnorsk mesterskap. Bronsen ble dermed tildelt Sandberg Suhr. Tverrelvdalens Tom Vegard Andersen ble nummer åtte, BULs Hans Fredrik Antonsen og Tim Edvard Pettersen nummer 10 og 11.

I 14-årsklassen endte Alta IFs Jonas Bjørkli på 19.plass, Noah Sivssønn Pettersen på 22. plass og Martin Andersen Hansen nummer 34. Masi ILs Johan Aiilo Eira ble nummer 32.

I klasse J13 gikk Alta IFs Vårin Olsen inn til en sjetteplass blant 28 konkurrenter. Ada Sandberg Suhr, Frea, ble nummer 15.

Andrine Charlotte Ordemann Olsen endte på 13. plass det 7,5-kilometer lange fristilsrennet i klasse J16 med Andora Regine Aas fra Hammerfest på plassen bak. Mathias Witte gikk inn til en 18.plass i 18-årsklassen.

Sølv til Emilie

Alta IFs Emilie Kristoffersen tok NNM-sølv etter kin ha blitt slått av Bardus Lovise Heimdal på 15-kilometer fristil. Heimdal var litt raskere i spurten og vant med 1,9 sekunder.

Per-Erik Bjørnstad var best på 20-kilometeren i klasse menn veteran. Tverrelvdalen-løperen var over tre minutter raskere enn Toralf Heimdal fra Dølaski og Yngvar A. Hansen fra Mosjøen.

I herreklassen var Vadsøs Audun Erikstad suveren og talvikingen, Burfjord ILs Bjørn Thomas Nygaard, gikk inn til andreplass.  Nygaard var en del av en større gruppe, men få kilometer før målgang på tremila gikk han opp i tet og rykket fra resten av gruppa. Men avstanden opp til Erikstad ble på hele to minutter og 49 sekunder i mål. Håkon Mikalsen, Nordreisa og Piera Nillas Tobiassen fra Forsøk tok de neste plassene.