Nordnorsk mesterskap på ski pågår i Tromsø og A-sporten kunne tidligere i dag melde at Erling Bjørnstad og Jardar Olsen skaffet sølv og bronse til Alta IF i 13-årsklassen.

Men ungguttene var ikke de eneste som forsynte seg av medaljebordet.

Mathias Andersen Hansen endte på åttendeplass vel minuttet bak Helsvig Nilsen. BULs Torjus Johansen ble nummer 12 av de 30 startende.

To sølv til

Og Altas solide langrennsmiljø kapret flere medalkjer.

BULs Hermann Nordstrand Fiksen, som overrasket seg selv og alle andre med å vinne norgescupsprinten for kort tid siden, måtte i det klassiske rennet i Tromsø se seg slått med 1,9 sekunder av Johannes A. Stenersen fra Kvaløysletta.

Alta IFs Brage Bjørnstad ble nummer sju, BULs Erlend Andersen 12 og Talviks John Arne Bredal-Hansen nummer 25.

Alta IFs Marit Klevstad Jakobsen gikk inn til tredjeplass i J15-klassen, 23 sekunder bak vinneren, men ni sekunder foran klubbvenninnen Kirsten Helsvig Nilsen på fjerdeplass. Marianne Bredal-Hansen fra Talvik ble nummer åtte, Tverrelvdalens Synnøve Opgård nummer ni, Talviks Elise Nilsen Barbo nummer 17, Talviks Victoria Hågensen nummer 21 og Tverrelvdalens Isabelle Kleven Jonas, Thea Johnsen og Susanne N. Granshagen nummer 23, 25 og 27.

Thor Erik Skaret Monsen, Alta IF endte på fjerdeplass i klasse M19/20, mens BULs Eirik Skoglund Dahler her ble nummer 13.

I G15 endte BULs Hans Fredrik Antonsen på fjerdeplass, 16 sekunder bak vinneren. En av de som kom på pallen er sørfra og kan ikke ta medalje i NNM, noe som betyr at Antonsen sikret bronse. TILs Tom Vegard Andersen ble nummer sju. BULs Tim Edvard Pettersen ble nummer 11 og Alta IFs Thomas Sandberg Suhr nummer 12 av 30 startende.

Alta IFs Jonas Bjørkli ble nummer 16 i klasse G14, 47 sekunder bak vinneren. Masi-løperen Johan Ailo Eira ble nummer 18 av totalt 51 startende. Noah Sivsønn Pettersen, Alta IF endte på 34. plass, Martin A. Hansen nummer 39, Mats Kristian Andersen, Tv-dalen nummer 40 og Odd Fredrik B. Johansen, Frea nummer 48.

Tett som hagl

Alta IFs Vårin Olsen var kun åtte sekunder bak vinneren i klasse J13, men måtte likevel se fem løpere foran seg på resultatlista. Ada Sandberg Suhr, IL Frea  ble her nummer 13 av de 29 jentene som stilte til start.

Andrine Charlotte Ordemann Olsen endte på 13. plass i J16, 55 sekunder etter vinneren. Andora Regine Aas fra Hammerfest SK endte på 17.plass.

Seniorklassen for damer ble vunnet av Tromsøs Anna Svendsen foran Bardus Lovise Heimdal, mens Alta IFs Emilie Kristoffersen måtte ta til takke med sjetteplass også slått av Kvaløyslettas Berthe Svenkerud og Silje Theodorsen samt Fauskes Ingrid Mathisen.

Veteranen Per Erik Bjørnstad, Tverrelvdalen gikk inn til 15. plass i klasse senior herrer der Torgeir Sulen Hovland fra Kvaløysletta gikk til topps.