Knut Krane var på valg, men tok ett år til som leder i Alta IFs hovedstyre. Nå stiller han krav til undergruppene som leverer røde tall.

– Alle gruppene har positiv egenkapital så det er absolutt ingen krise, men fortsetter det med røde tall også i år så blir jeg bekymret, sier Krane.

De to største synderne er de største gruppene; fotball- og håndballgruppa leverte henholdsvis 357.000 og 229.000 i underskudd. Også hopp- og kombinert (minus 24.000), volleyballgruppa (minus 35.000) og boccia (minus 6200) hadde røde tall, men omsetningen er så liten at det ikke slår veldig hardt ut på totalen.

– For håndballgruppas del så kommer nettoen fra snøscooterlotteriet inn i årets regnskap så der er situasjonen bedre, sier Krane.

Fotballgruppa leverte 90.000 i underskudd i 2015 og nærmer seg da minus en halv million på to år.

– Har du fortsatt full tillit til fotballgruppa tross negative tall to år på rad?

– Ja, per nå er jeg som sagt ikke bekymret og sover derfor godt om natta. Jeg har hatt mange møter med Anne Grethe Lillemoen (daglig leder) og Andreas Markussen (markedsansvarlig) og de kan vise til mange nysignerte avtaler som gjør at 2017 blir mye bedre enn 2016, sier Krane.

Kunstgress i fare

Hovedstyret gikk 73.000 i pluss i fjor og klubben har store planer på Alta idrettspark. Men blir det levert røde tall også inneværende år, blir arbeidet satt på vent.

– Planen er å legge nytt kunstgress, men vi kan ikke gjøre det så lenge vi driver i minus. Så spesielt fotballgruppa må i år vise overskudd for at det skal bli aktuelt å starte den jobben, sier Krane.

Langrennsgruppa gikk 53.000 i pluss og har mest egenkapital med sine 539.000 mot håndballgruppas 464.000 og fotballgruppas 356.000.

I 2016 gikk Alta IF totalt 517.000 i minus mot 422.000 i fjor.

Ekstern finansiering

– Hva tenker du om at fotballgruppa signerer nye og sikkert relativt dyre spillere når situasjonen er som den er?

– Når det gjelder den siste signeringen (Makhtar Thioune) så gjør ekstern finansiering at det ikke belaster drifta utover det som er normalt. Også er det gjerne slik at gode spillere og gode resultater kan løfte inntektene. Fotballgruppa har eksempelvis ikke budsjettert med inntekter fra cupen og vi vet at gode resultater normalt hever publikumsinntektene. Så jeg har full tillit til Rune Repvik og fotballgruppa sin disponering av lønnsbudsjettet, sier Krane og avslutter:

– Momsrefusjonen er også nøkternt budsjettert, da vi ikke vet nøyaktig hvor mye som blir satt av til det. Men jeg er trygg på at vi vil få mer enn det vi har satt i årets budsjett.

Fotballen budsjetterer i år med totalt 11,5 millioner i utgifter noe som er omlag 65 prosent av klubbens totalbudsjett. A-laget står alene for 5,7 millioner der spillerlønninger på 1,7 millioner, reise- og oppholdskostnader på vel 1,1 million og trenerlønninger på 750.000 er de største postene.

Rekruttlaget posteres under barn og unge som har et totalbudsjett på 3,4 millioner. Også her koster reisene vel en million, mens 600.000 går til spillerutviklere og rekruttrenere. Totalt budsjetterer fotballgruppa med cirka en halv million i pluss i 2017.

Nestleder Torbjørn S. Holm fortsetter i styret sammen med Krane og styremedlem Bjarne Sætrum. I tillegg ble Inger Elin Utsi og Heidi Bjørkli valgt som styremedlem, mens Reidar A. Olsen og Inger Anita Øvregård fortsetter som varamedlemmer.