17-åringen Tuva Almås bestemte seg i siste liten for å delta i Finnmarksløpet. Det angret den blide Stord-jenta lite på da hun passert mållinjen som vinner av juniorklassen søndag ettermiddag. Hun har i løpet av kort tid lært seg langdistanse hundekjøring helt fra grunnen av – nesten helt uten hjelp fra andre, skriver Finnmarksløpet i en pressemelding.

Bruk piltastene eller sveip over mobilskjermen for å bytte bilde!

Favorittmarsipan fra pappa, varme klemmer, kos med hundene og stor medieoppmerksomhet ventet den blide jenta fra Hordaland i Alta sentrum. Det er bare én måned siden hun bestemte seg for å delta i Finnmarksløpet. I dag gikk Tuva Almås helt til topps i FL-junior på første forsøk. Tuva forteller at hun først under årets Femundløp i februar bestemte seg for å delta i Finnmarksløpet.

Tuva er hva man kan kalle en selvskapt hundekjører. Ingen i familien driver med hundekjøring, og lidenskapen har Tuva sørget for aldeles selv.

– Vi har vinter én ettermiddag i året, forteller far fra sidelinja. Familien har hytte i Røldal, og Tuva tilbringer mye tid der med å trene hundene.

– Jeg kjører så mye som jeg kan. Det er dette jeg liker, sa den blide vinneren.

Tuva fikk i starten lånt seg hunder for å lære seg hundekjøring. Etter hvert har hun skaffet seg seks egne hunder. Over mållinja kom hun med et seksspann hun har lånt for anledningen.

Mina Skjøthaug Karlstrøm fra Langfjorden krysset mållinja som nummer to - fire minutter etter Almås. To minutter senere var Alta-jenta Hanna Lyrek i mål som nummer tre. Det er disse tre A-sporten fikk knipset bilder av før vi måtte videre på andre oppdrag.

Resultater junior:

1. Tuva Almås

2. Mina Skjøthaug Karlstrøm

3. Hanna Lyrek

4. Guro Krempig

5. Ole Bekkos

6. Iver Kolstad

7. Hanna Aunmo Schølberg

8. Martin Tae Hwan Tunheim

9. Nora Løkeng

10. Mia Opsahl

11. Mathias Bergmo

12. Marit Leinan Abrahamsen

13. Ingeborg Killi

14. Elin Kjeldsberg

Bruk piltastene eller sveip over mobilskjermen for å bytte bilde!