Finn Hågen Krogh måtte se seg slått av Sergej Ustjugov og Martin Johnsrud Sundby, men vant spurten om bronsemedaljen på VM-tremilla i Lahti lørdag. Han sikret seg med det sin første individuelle VM-medalje, men har en gullmedalje fra tidligere i teamsprint sammen med Petter Northug.

–Jeg  er veldig fornøyd med medalje, men jeg skulle veldig gjerne vært med helt der oppe. De fikk en luke da jeg var litt uobservant. Folk i feltet var nok litt sliten, så det var dårlig av meg å ikke være lengre fram. Jeg prøvde en stund å jobbe for å hente dem inn, men skjønte etter hvert at det var best å konsentrere seg om bronsemedaljen, sa Krogh til NRK etter blomsterseremonien.

Han var i en gruppe på åtte-ti mann som alle gjorde det de kunne for å sikre seg den siste pallplassen. Sjur Røthe endte på den sure fjerdeplassen.

– Finn Hågen er ikke enkel å  knekke, sa Røthe til NRK etter løpet.

Alex Harvey ble nummer fem og Didrik Tønseth seks. Dermed kom alle de fire norske løpere inn blant de seks beste.

Brakk staven

Martin Johnsrud Sundby som kjempet om gullet med Sergej Ustjugov prøvde med et rykk i  en av de siste bakkene, men brakk staven og var sjanseløs på gullmedaljen.

I TET Finn Hågen Krogh hang godt med på klassiskdelen og var flere gang framme i tet. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix

Da russeren la inn et rykk litt før midtveis i fristilsdelen var det kun Johnsrud Sundby som hang på. Krogh var da litt lengre bak i feltet, men gikk øyeblikkelig opp i teten for å forsøke å  hente inn lederne. Likevel fikk duoen tisekunders forsprang i løpet av et par hundre meter. Da det gjensto 7,5 kilometer var avstanden knappet ned til sju sekunder, men Ustjugov tok føringen og holdt høy fart også på den nestsiste runden.

Da de startet ut på den siste runden var avstanden opp til lederne økt til 34 sekunder. Dermed var det etter hvert klart at forfølgere måtte konsentrere seg om bronsekampen.

Tidligere BUL-løper Snorri Einarsson, som deltar i VM under islandsk flagg, gikk inn til en 39. plass.