Totalt 12 småjentelag fra hele Finnmark deltok i siste helgs fotballturnering i Lakselv. To av lagene var fra Alta IF, og de kjempet seg helt frem til finalen. Dette ble et spennende oppgjør, der til slutt én fattig scoring skilte lagene.

– Resultatet i finalen ble 1-0 og målscorer var Ida Manshadi Willassen. Vi ønsker ikke å fokusere på hvilket lag som vant. Vi vant gull og sølv i lag, som ett lag, forteller trener Toril Ek.

Kirkenes slo HIF/Stein i bronsefinalen og sikret tredjeplass i turneringen.

– Vi hadde delt inn i to jevne lag. Alle fikk spille like mye og vi hadde til tider mye bra spill. Det var artig å møte lag som Hesseng, Bjørnevatn, Kirkenes, Nordkinn og Tana som vi aldri før har spilt mot, sier Ek.

Flott turnering

Hun skryter uhemmet av innendørsturneringen i Lakselv.

– Vi har noen fantastiske jenter som har kosa seg både på og utenfor banen. Dette er en flott turnering der alt skjer på samme plass, med gode dommere og en arrangør som er veldig serviceinnstilt. Vi gleder oss allerede til neste år, sier Alta IF-treneren.

Klubbens småjentelag reiste hjem med gull- og sølvmedaljer, samt to pokaler. I tillegg ble Mari Ek Esjeholm kåret til turneringens beste småjentespiller.

VANT JENTEKLASSEN: BULs jentelag slo PIL i finalen og kunne juble for seier. Foto: Bent Håvard Romsdal

Også i jenteklassen var det et lag fra Nordlysbyen som var best. BUL slo Porsanger 2-0 i finalen og kunne juble for seier. Alta IF sikret tredjeplass etter 1-0-seier mot HIL/BIL i bronsefinalen.

Kirkenes IF vant gutteklassen, mens HIF/Stein var best i smågutteklassen.