Den niende- og tiende runden av den amerikanske proffserien ble kjørt i Salamanca, NY i helga. Både Martin Moland og kjærsten Malene Trosten Andersen, vadsøjenta som kjører for Alta SSF, sier seg fornøyd med kjøringen.

Svensk nøtt

Trosten Andersen har virkelig fått opp farta i konkurranse med verdens beste damekjørere. Andreplasser er det blitt mange av siden oppstarten i Duluth i november, men en nøtt sliter hun fortsatt med å knekke, svenske Eline Öhman.

Vadsø-jenta vant første kvalifiseringsheat fredag før hun ble nummer to etter nevnte svenske i det andre. I finalen var svensken nok en gang best da Andersen lenge lå på andreplass.

– Jeg lå på andreplass helt til vi begynte å ta igjen kjørere. I tett trafikk måtte jeg ut i ytre og ble da forbikjørt og endte på tredjeplass. Men sykt fornøyd med kjøringen, meldte hun på Facebook fredag kveld.

Lørdag vant hun begge sine kvalifiseringsheat og var igjen direktekvalifisert for finale. Også denne gang var svensken best, som hun har vært gjennom hele sesongen, men Vadsø-jenta tok denne gangen andreplassen.

I sammendraget ligger Trosten Andersen på andreplass, 58 poeng bak svensken som står med 447 poeng etter ti løp.

Involvert i krasj

Fredag kjørte Martin Moland inn  til femte- og fjerdeplass i kvalifiseringen noe som holdt til en plass i «siste sjanse», men etter en velt måtte han se finalen fra tilskuerplass.

To tredjeplasser lørdag holdt til direkte finaleplass, men nok en gang var han uheldig og kjørte i mål til en 14. plass.

– Jeg var først i starten men ble presset ut og havnet i en kræsj i første runde. Det gjorde at jeg tippet og det holdt ikke til en bra plassering. Men jeg er veldig godt fornøyd med kjøringen, raporterte Moland på facebook søndag.

I helga sikret han seg 36 poeng (13 + 23) og ligger på 18.plass sammenlagt med sine 162 poeng, men kun 16 poeng skiller til 13.plassen, og 67 poeng til topp-ti når ti av 17 runder er unnagjort.

På toppen i klasse pro lite regjerer finlenderen Aki Pihlaja. I klasse pro open, der Tim Tremblay, Kody Hamm og Tucker Hibbert kjemper i toppen ligger norske Elias Ishoel på niendeplass.