– Jeg er mektig imponert over det Alta IF har fått til. Altaturneringen er en fantastisk begivenhet for den aldersbestemte håndballen i Nord-Norge, og det er moro at så mange klubber stiller med lag. Å arrangere en turnering for 2500 unge spillere er svært krevende, men Alta IF får det til. Det fortjener de all mulig skryt for, kommenterer Øyvind Togstad, som er styreleder i NHF Region Nord.

Mange ulike gjøremål

Han hadde med seg alle de øvrige styremedlemmene til Alta, og delegasjonen fra håndballforbundet hadde nok å henge fingrene i de tre dagene turneringen varte.

IMPONERT: Styreleder i Region Nord, Øyvind Togstad. Foto: Norges håndballforbund

– Vi fikk gjennomført styremøter både fredag og lørdag. Vi fikk også tid til å besøke de ulike arenaene og suge til oss massevis av herlige turneringsinntrykk. Selv var jeg med og delte ut premier til 12-åringene som spilte finaler på søndag, forteller Togstad, som sist men ikke minst fikk gjort unna et møte med ti av håndballklubbene i Finnmark.

– Vi fikk snakket ut om de utfordringene som er der, blant annet problemene vi har hatt med terminlistene. Vi er alle enige om at vi må få dem klare tidligere enn tilfellet var denne sesongen. Dårlig vær har ført til mange utsatte kamper i år, og det må vi også løse. Kanskje må vi starte sesongen tidligere, i hvert fall for de yngste. Det var uansett et nyttig møte, og jeg liker den iveren og positiviteten som hersker i klubbene. Alle ønsker å finne gode løsninger, og det skal vi klare, fastslår han.

FLEST GULL: BUL vant fire gullpokaler denne helga, blant annet i G13-klassen, der de også tok bronse. Foto: Karl Eirik Steffensen

Han mener hele delegasjonen hadde et godt utbytte av turen.

– Det er moro å følge en håndballfest som dette på nært hold. Selv dømte jeg håndball for 15-20 år siden, og tilbrakte mange helger i Alta. Det var kjempeartig å treffe gamle kjente igjen. Dommersamlingen i regi av Region Nord var også en suksess, og vi har allerede bestemt at det blir en ny samling i forbindelse med neste års turnering. Kanskje dukker også vi i regionstyret opp igjen. Det hadde ikke vært meg imot, ler Togstad.

Takker de frivillige

I Alta IF-leiren puster man lettet ut etter nok en suksessturnering. Håndballgruppas styreleder Mona Kvivesen har fått mange hyggelige tilbakemeldinger fra tilreisende lag det siste døgnet, og hun gir de rundt 400 frivillige ildsjelene i klubben æren for at det også i år gikk knirkefritt.

FORNØYD: Mona Kvivesen kunne fornøyd konstatere at Alta IF 2 stakk av med gullet i førsteårs-gutteklassen i G12. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Jeg satt med tårer i øynene etter turneringen var slutt i går. Det er mange inntrykk som skal fordøyes, og jeg kan ikke få skrytt nok av alle de frivillige som har bidratt til å gjøre årets turnering til en sukess. Folk er så utrolig flinke, og bare stiller opp og gjør jobben uten å kreve noe igjen. Det gjør meg så uendelig glad, smiler Kvivesen, som la ut en takkemelding på Facebook i går som har fått hundrevis av likes og kommentarer.

– Jeg må få rette en spesiell takk til turneringsledelsen, som har fått hjulene til å gå rundt og tatt enhver utfordring på strak arm. Det er krevende å organisere den jobben alle de 400 frivillige skal gjøre. Også må jeg få skryte av det fanstastiske humøret til alle som stiller på dugnad. Selv etter utallige arbeidstimer sitter smilet og latteren løst. Det er fantastisk, understreker hun.

ØSTKANTTRIUMF: Nerskogen IL og BUL 3 møttes i finalen i G12-klassen - en match som NIL vant 7-5. Foto: Karl Eirik Steffensen

Kvivesen er dessuten glad for at også mindre klubber forsynte seg av premiebordet på lørdag.

– Det er alltid hyggelig når de store klubbene som Alta IF, BUL og Tromsø HK gjør det bra. men det er kjedelig når de vinner alt. Denne gangen sikret både Vadsø, Honningsvåg og Nerskogen gull, mens Kiruna, Skjervøy og Frea tok sølv. Det synes jeg er gøy, avslutter håndballederen.