Emilie Kristoffersen og Henriette Heitmann Mikkelsen er i helga stasjonert i Sjuisjøen, der det arrangeres norgescuprenn for seniorer. Begge Alta-jentene leverte gode løp og Kristoffersen var drøye ti sekunder bak Anne Kjersti Kalvå på tredjeplass. Marthe Kristoffersen var suveren på 10-kilometer fri teknikk og vant med hele 48,5 sekunder ned til Lillehammers Marthe Bjørnsgaard på 2.-plass.Emilie klokket seg inn på 27:42,7 og beviste nok en gang at hun er i norgestoppen. Lundamos Anne Kjersti Kalvå ble nummer tre.

Henriette Heitmann Mikkelsen gikk inn til en respektabel 17. plass med tiden 29:31,4. Totalt stilte 53 løpere til start.

Søndag skal Alta-jentene ut i 10 kilometer intervallstart med start klokken 10:00.

Nygaard nådde ikke helt oppAndras Nygaard har herjet med langløperne den siste tiden og vunnet de to siste løpene. Under dagens femmil klarte han ikke å gå seg helt opp i det samlede feltet. Russiske Ilja Tsjernousov vant med tiden 2:03:39. Nygaards team-kamerat Tord Asle Gjedalen tok andreplassen foran Øystein Pettersen.Nygaard var ti sekunder bak Tsjernousov.–  Ny bra dag for teamet! Ilja Tsjernousov er sterkest opp den siste bakken, men Tord følger rett bak på andreplass. Andreas plukker spurtpoeng og blir til slutt nummer ti. Anders følger tett bak på 12. plass, skriver Team Santander på sine nettsider.