Bruk piltastene eller sveip på mobilskjermen for å bytte bilde!

Både BUL og Alta IFs J16-lag skal spille i den landsomfattende Bringserien denne vinteren. Det koster penger.

Fikk kommunal støtte

Klubbene fikk i forrige uke 20.000 kroner hver i reisestøtte fra ordfører Monica Nielsen og varaordfører Anita Håkegård Pedersen, men det er langt fra nok. Så mens spillerne jobber dugnad, forsøker klubbene å knytte til seg sponsorer som kan bidra.

JOBBER HARDT: Irene Wahl (t.v.) er imponert over BULs J16-spillere, som selv organiserte og gjennomførte fredagens turnering. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Vi trenger minimum 200.000 kroner for å kunne gjennomføre en sesong i Bringserien, så det er krevende å få dette til. Men jentene står virkelig på og gjør en kjempejobb. Også må jeg få skryte av næringslivet i Alta. De lokale bedriftene vi har besøkt er helt utrolige, fastslår Irene Wahl, som er en av trenerne for BULs J16-årslag.

Arrangerte turnering

A-sporten tok turen innom BUL-hallen fredag kveld, der BUL-jentene arrangerte en miniturnering for gutter og jenter født i 2009 og 2010. Alle inntektene gikk til lagets bringseriesatsing. De hadde fått DnB med som sponsor, og de ordnet premier til deltakerne.

– Det er jentene selv som har tatt initiativ til denne dugnadsjobben. De elsker håndball og kan dette til fingerspissene, så for dem er dette den beste måten å samle inn penger på. I tillegg til en liten påmeldingsavgift fra lagene skaffer de inntekter gjennom kiosk- og loddsalg. Jeg er imponert over det arbeidet de har lagt ned, smiler Wahl.