Tirsdag formiddag startet den tradisjonsrike romjulsturneringen med mange spennende oppgjør.

BRA TEMPO: Alta IF J00 startet bra med høyt tempo i angrepsspillet og gode innspill. Foto: Karl Eirik Steffensen

Totalt ni damelag og tre herrelag møtes til dyst, og turneringen er ikke ferdigspilt før tirsdag kveld.

Håndballdamene på laget «87erne» viste publikum at de fortsatt har ferdighetene i behold da Alta IF J00 sto på motsatt banehalvdel. De unge Alta IF-spillerne yppet seg, men det holdt ikke mot de rutinerte krigerne. De vant til slutt 15-9, uten at det så ut til å plage Alta IF-trener Mads Stian Hansen.

HELHJERTET INNSATS: De unge Alta IF-spillerne viste mye bra, men slet litt med uttellingen. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Vi tar ikke dette altfor seriøst. Det er fint å spille noen kamper nå i juleferien, men det handler mest om å ha det moro, fastslår Hansen, som nylig feiret EM-gull sammen med de norske håndballjentene.

Fikk velge selv

Flere av spillerne på det unge Alta IF-laget skal i aksjon når Bringserien starter etter nyttår. Det blir en skikkelig utfordring, så det er greit å kunne bruke deler av juleferien til å møte tøffere motstand enn de er vante til.

FULL STOPP: De rutinerte damene i «87erne» var hakket tøffere og bedre i forsvarsspillet. Foto: Karl Eirik Steffensen

– De fikk selv bestemme om de ønsket fri eller delta i turneringen. Jentene hadde veldig lyst til å spille, så da meldte vi på lag. Rundt halvparten av de som deltar her skal spille i Bringserien, og det ser vi veldig frem til. Men det betyr ikke at vi stiller beintøffe krav til det som presteres utpå her nå. Det er viktig å kose seg med håndballen, og ikke bare tenke resultat. Det skal de slippe i dag, smiler Hansen.

TØFFE TAK: Det ble ikke lagt noe i mellom i Altahallen tirsdag formiddag. Foto: Karl Eirik Steffensen