Tidligere Alta IF-kaptein Thomas Båtnes Braaten blir ikke med videre i 1.-divisjonsklubben Ullensaker/Kisa og er for tiden på jakt etter en ny arbeidsgiver.

– Det er ganske spesiell situasjon innad i klubben for tiden. Litt rotete og kaotisk for å si det mildt. Mange spillere har forlatt Ull/Kisa og det føles som at klubben er litt i oppløsning. Selv om jeg ikke fikk kontraktstilbud hadde det neppe vært spesielt interessant for min del slik situasjonen er der for øyeblikket, sier Thomas Båtnes Braaten til Altaposten.

Utelukker ikke retur

Den tidligere TIL og Bodø/Glimt-spilleren startet 29 av 30 kamper for laget som berget plassen med et nødskrik i siste serierunde. Alta IF-trener Rune Repvik er mer enn interessert i å få midtstopperen tilbake til klubben.

– Hvis det er interessant for Thomas å komme tilbake er vi mer enn interessert. Han er akkurat den typen spiller og person som vi leter etter og vi er veldig lystne på å se han i Alta-drakten igjen, sier Repvik.

– Jeg har ingen konkrete tilbud for øyeblikket, men jeg har en rådgiver som ser på saken. Akkurat nå har jeg ikke peiling på hva fotballfremtiden bringer. For min del så vil jeg aldri utelukke Alta IF og det er hyggelig å høre at jeg er ønsket tilbake. Jeg trivdes veldig godt der og kjenner mange av spillerne. Det er en fin klubb med mange dyktige folk. Jeg har lyst til å spille på så høyt nivå som mulig, så vi får se hva som dukker opp av tilbud. Helheten blir viktig for min del, kommenterer Båtnes Braaten.

Jakter forsterkninger

Rune Repvik har juleferie, men kan av naturlige årsaker ikke ta helt fri. Med spillere som Christian Reginiussen, Mathias Dahl Abelsen, Sega Ngom, Kjetil Thomassen og Svein Ove Thomassen på utgående kontrakt er det nok å henge fingrene i.

– Selv om jeg har ferie må man alltid være på pletten om det skulle dukke opp noen muligheter.  Vi ser i hovedsak etter en midtstopper og en sentral midtbanespiller. De som er aktuelle for oss venter nok på muligheten til å spille på et høyere nivå, og vet nok mer om sin situasjon i løpet av januar.

Før årets sesong startet dro Repvik sørover for å se bosman-kampen som arrangeres for de kontraktsløse aktørene i Norge. Dette er spillere på ulike nivåer som leter etter ny arbeidsgiver.

– Det kan bli aktuelt også i år. Det avhenger mye av hvilke spillere som deltar, så vi foretar oss ikke noe der før vi har sett spillerlisten.