– Lisbeth, Per Olav og deres to sønner på Hurtigtrykk fortjener Altapostens julestjerne for all den jobben de gjør for idretten, sier Lise Lotte Lund Martnes før hun kommer med en dypere begrunnelse:

– Man ønsker gjerne å ta i bruk nye drakter og klær straks de kommer fra utstyrsleverandøren, og for klubbenes del er riktig reklame veldig viktig før drakter skal brukes. Det betyr ofte et tøft tidspress uten at man får nei fra Hurtigtrykk, sier Lund Martnes, som ofte har vært innom trykkeriet både som mamma, gjennom sin aktive karriere i Alta IF og som trener for aldersbestemte lag i både håndball og fotball.

– Det er langt fra uvanlig at det er lys i Hurtigtrykk-lokalet på kveldstid, og når jeg ser det tenker jeg at nå står dem med en bunke klær foran seg som venter på trykksaker, sier Lund Martnes.

– Overraskende

– Dette var overraskende og veldig koselig. Men det stemmer nok at det har blitt noen lange dager i løpet av de 30 årene vi har drevet med reklametrykk på klær, smiler Lisbeth Flåtten.

Ektemannen Per Olav bekrefter at de ofte opplever tidspress.

– En ting er når klubbene har fått store leveranser og bør ha ting ferdig før helga. Men det skjer også at foreldre kommer innom og spør om vi kan hjelpe dem siden de har glemt å stikke innom tidligere, før de legger til at bussen går om tre timer og at de helst må ha det ferdig før det. Da har Lisbeth veldig vondt for å si nei, sier han før kona svarer:

– Jeg har med årene blitt litt flinkere til å si nei, og har vært nødt til det noen ganger når vi har hatt andre jobber, men det er veldig vanskelig.

Inn med morsmelka

Etter hvert har sønnene Alexander og Christoffer overtatt noe av arbeidet på trykkeriet. At begge sønnene ville ta grafisk utdanning gledet foreldrene.

– Vi hadde ikke forventet at de ville gå i våre fotspor, men når de selv ønsker det er vi selvfølgelig fornøyde, sier pappa Flåtten.

Og det er ikke bare i yrkesvalg guttene følger i mor og fars fotspor.

– Det virker som at de har fått ekstraservice inn med morsmelka. De reagerer akkurat som foreldrene når man kommer heseblesende inn og ber om en tjeneste som helst burde vært gjort i går, sier Lund Martnes, som er vokst opp like ved Hurtigtrykk og forteller en historie fra da hun var 8-10 år gammel.

– Det var ikke nei i Lisbeths munn da jeg kom innom og spurte om ikke jeg kunne få reklame på klærne mine slik de store stjernene hadde. I dag er det litt komisk å tenke på at jeg gikk rundt med reklame for Hurtigtrykk og Thermoglass på klærne mine, sier hun med et smil før hun avslutter:

– Den måten jeg ble tatt imot på og den jobben Lisbeth gjorde for meg den gangen betydde utrolig mye for meg. Det samme opplever barn i dag når de eksempelvis får panneband med sitt eget navn på. Hver gang jeg ser et barn med et slikt navnepannebånd så tenker jeg på Lisbeth.