Den talentfulle duoen fra Alta svømmeklubb har ved flere anledningen imponert stort i bassenget. De siste månedene har imidlertid utviklingen skutt ytterligere fart, og nå har Sabrina Alexandra Jessen og Runar Hammari bare noen få svømmere foran seg på landsbasis. Sistnevnte er blant de syv beste 2003-utøverne i Norge i hele fire øvelser, mens Jessen er inne blant de ti beste i flere øvelser.

– Det er knallsterkt av begge to. Både Sabrina og Runar svømmer nesten like fort som tre år eldre finnmarksutøvere, og fortsetter de denne utviklingen er det ikke umulig at de klarer et UM-krav eller to denne sesongen. I år var det bare én 2003-utøver med i UM, så det sier litt om hvor høyt nivå Sabrina og Runar presterer på for tida. Vi er veldig stolte over den fantastiske treningsjobben de har lagt ned, og trenerne Kent Ove Josefsen og Dima Rabey skal ha mye av æren for den fine utviklingen. Det ligger mye arbeid bak de gode resultatene, fastslår Rune Hammari, som var reiseleder da Alta svømmeklubb deltok i sist helgs julestevne i Lakselv.

Klar for Nordsjøstevnet

Sabrina Alexandra Jessen konkurrerte i syv øvelser i Lakselv, og satte ny personlig rekord i samtlige. På 100 meter rygg forbedret hun seg med hele 5,24 sekunder, og sluttiden 1.11,46 er den fjerdebeste tiden som en kvinnelig 2003-utøver har satt i Norge i 2016. På 50 meter rygg er hun tiendebest i landet.

IMPONERER: Sabrina Alexandra Jessen og Runar Hammari er begge helt i norgestoppen i enkelte øvelser. Foto: Rune Hammari

– Det er veldig imponerende. Sabrina er født sent på året (november), men er likevel en av Norges raskeste svømmere i sitt årskull. Det er moro at vi har slike talenter i klubben. Det gir de andre noe å strekke seg etter, fastslår Hammari, som naturlig nok også er fornøyd med sønnen Runars vanvittige appetitt for topplasseringer. Han har nå kvalifisert seg for fire øvelser i Nordsjøstevnet neste år.

– Han leverer på et meget høyt nivå. I Lakselv perset han i samtlige seks øvelser han stilte opp i, og fire av disse tidene er helt i norgestoppen. Med litt mer finpussing på start og vendinger er sjansen for UM-deltakelse helt klart til stede. Han har fortsatt mange måneder på seg.

Mange gode prestasjoner

Alta svømmeklubb stilte med totalt ti utøvere i julestevnet, og det var mange flere enn Jessen og Hammari som holdt høy fart i bassenget. Alle deltakerne reiste hjem med nye personlige rekorder på samvittigheten.

– Det er mange som viser fin utvikling. Lisa Eline Korneliussen viste for eksempel voldsom fremgang i enkelte øvelser. Det samme gjorde Marie Pedersen. Den treningsjobben som gjøres hver eneste dag gir resultater, og utøverne skal ha skryt for at de gir alt på trening. Det er bare det som nytter, sier Hammari, som mener høstsamlingen svømmeklubben hadde sammen med Oslo-svømmerne i SK Speed har hatt en meget god effekt på enkelte.

– Sabrina og Runar deltok der, og de trente knallhardt disse dagene. De fikk kjørt seg skikkelig og var helt nede i kjelleren. Men i ettertid har begge fått et fantastisk løft, forteller han.

Neste stevne for altaværingene arrangeres i Kirkenes i januar. Deretter er det LÅMØ i Hammerfest en måned senere.

– LÅMØ er sesongens viktigste stevne for våre yngste svømmere. Vi legger opp til en formtopp da, avslutter Hammari.