Det er blitt en tradisjon at Alta IFs fotballgutter utfordrer BULs hånballdamer på håndballbanen. I går var et nytt oppgjør hvor  inntektene fra kiosk og frivillig billett gikk til Kreftforeningen. Ifølge Vegard Braaten vant fotballguttene 31-29.

– Vi snudde kampen etter en litt dårlig start og vant fortjent, sier Braaten som kaller showkampen en vinn-vinn-situasjon for flere parter.

– Håndballjentene fikk møte mer fysisk motstand og vi fikk en artig sosial happeninig samtidig som Kreftforeningen får alt av inntekter, sier Braaten som har gjort seg mest bemerket på fotballbanen, men var håndballspiller til han fylte 14.

TOPPSCORER? Vegard Braaten er toppscorer på fotballbanen, og tror han ble det samme på håndballbanen på tirsdag. Foto: Magne Ek

– Jeg og Thomas (tvillingbroren) ble nordnorske mestre sammen med 15-årslaget til Nordreisa da vi var 13 år. Vi slo Bodø i to kamper i regionssluttspillet. Så håndball er ikke helt ukjent for meg selv om det er lenge siden, sier Braaten som er litt usikker på hvem som scoret flest mål av fotballguttene.

– Jeg tipper det var meg, men Christian Reginiussen scoret også mange, avslutter han.