Marco Mauno Johannessen slo gjennom med et brak på BULs A-lag i 3. divisjon denne sesongen. Nå tar han overgang til storebror Alta IF, som skal spille to divisjoner over BUL neste sesong. Dette er en proffkontrakt med en varighet på 2,5 år, får A-sporten opplyst.

– Det er lenge siden vi har hatt et så stort talent i Alta. Marco er en spiller vi har tro på skal ta nye steg. Han er en ung, sulten gutt som banker på A-lagsdøra, og det er sunt for spillergruppa. Vi vil ha inn ytterligere en unggutt, men hvem det blir vet vi ikke i dag, sier Alta IF-trener Rune Repvik.

Unggutten selv gleder seg til å ta fatt på utfordringene som venter.

– Jeg hadde det veldig morsomt i BUL, og jeg setter pris på at de ga meg tillit i 3. divisjon. Jeg er også veldig glad for at de nå slipper meg videre til Alta IF. Etter et bra år i BUL-drakta føler jeg meg klar for nye utfordringer, og det har vært aktuelt for meg å flytte til Tromsø. Men da Alta IF kom på banen med et godt tilbud var det ingen tvil om valget. Det er et mer naturlig steg å ta, og samtidig får jeg ha familien og vennene mine rundt meg litt til. Jeg tror dette blir veldig bra, sier 15-åringen til A-sporten.

– Vi tror Alta IF kan være en fin arena for hans videre utvikling, også er det fint at Marco og foreldrene tenker det samme. Vi håper at vi kan utvikle han videre slik at han på sikt kan ta et nytt steg, forteller Repvik.

– Jeg tror nok det er mest aktuelt med Alta 2-kamper i den nye 3. divisjonen i starten. Men målet er jo å spille med inn på A-laget og se hva jeg kan få til i 2. divisjon, smiler Mauno Johannessen.

Les mer om overgangen i onsdagens papir- og E-avis.