Ingen kunne hindre langrennsdronninga Marit Bjørgen å sikre seg seier på 10-kilometer fristil i comebacket etter fødselen.

Alta IF-løper Emilie Kristoffersen, som vant den nasjonale åpningen i Finland sist helg, gikk inn til 11.plass et minutt og 30 sekunder bak Bjørgen.

– Jeg måtte kjempe hele veien, men synes jeg gjorde et greit renn. Så jeg sier meg fornøyd med dagen, sa Kristoffersen rett etter målgang.

Lillehammer-løper og altajente, Henriette Heitmann Mikkelsen endte på 34. plass. Hun var tre m,inutter bak Kristoffersen og fire og et halvt minutt bak Bjørgen.

Harde løyper

Også hun lar seg imponere av comebaket til småbarnsmamma Marit Bjørgen.

– Hun imponerer og det er artig at hun er tilbake og i så god form.

Hva tenker du om avstanden på halvannet minutt opp til Bjørgen?

– Det var tungt føre og det er harde løyper på Beitostålen. Så halvannet minutt opp til verdens beste skiløper er ikke så ille, men jeg vet at jeg kan klare å gå fortere enn jeg klarte i dag.

Bjørgen vant med 11,7 sekunder til landslagskollega Heidi Weng. Bronsevinner Ingvild Flugstad Østberg var 28,2 sekunder bak Bjørgen, men sekundet foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

– Det smakte godt. Endelig fikk jeg mitt første skirenn etter at Marius kom. Det har vært en litt kronglete vei tilbake, men det har fungert bra i høst, sa Bjørgen til NRK etter målgang.

Vurderer sprinten

I morgen er det sprint på Beitostølen. Kristoffersen er påmeldt også der.

– Planen var å bare gå to renn ihelga, men jeg har likevel meldt meg på dersom lysten på et tredje skulle komme. Og akkurat nå har jeg veldig lyst å gå i morgen, men jeg skal vurdere det sammen med trener når jeg har fått dette løpet litt på avstand, avslutter Kristoffersen.