Sesongens første store skirenn i Norge arrangeres på Beitostølen neste helg, men i Finland var det sesongåpning i Muonio denne søndagen. Her sto også Alta-jenta Emilie Kristoffersen på startstreken, og hun imponerte stort i det 10 kilometer lange rennet i fristil.

Kristoffersen feide gjennom løypa på 22 minutter og 33 sekunder og vant med solid margin. Finnene Laura Mononen og Anne Kylloenen måtte ta til takke med henholdsvis andre- og tredjeplass. Førstnevnte var drøyt 13 sekunder bak altaværingen i mål, mens Kylloenen brukte litt over 20 sekunder mer enn Kristoffersen.

Neste norske løper på resultatlista var Berthe Annette Svenkerud på 13. plass. Lovise Heimdal fra Bardu ble nummer 15, mens Tromsø-jenta Anna Svendsen endte på 19. plass.

75 løpere stilte til start i dameklassen.

I herreklassen klinket tidligere BUL-løper Snorri Einarsson til med en sterk andreplass. Han måtte se seg slått av finske Lari Lethonen, som var 30,5 sekunder raskere enn Einarsson. Ettersom Einarsson nå representerer Island var det vadsøværingen Audun Erikstad som ble beste norske løper på sjetteplass. Talvikingen Bjørn Thomas Nygaard endte på 29. plass.

Herrene gikk 15 kilometer fristil, og det var totalt 137 løpere på startstreken.