Sjakktalentet fra Alta spiller i 13-14-årsalderen og har i mange år vært i landstoppen i sin årsklasse. Under NM i sjakk for barn og ungdom i Trondheim kom en ny bekreftelse.

Solid prestasjon

– Det ble en thriller-avslutning der Andre sloss om gullmedaljen. Denne kampen gikk dessverre i tap, og Andre fikk dermed en 3. plass og bronsemedalje i klassen.

– Det er en solid prestasjon. Vi har etter hvert blitt vant til at Andre har fabelaktig evne til å trekke frem sitt absolutt beste i mesterskapene. Det gjorde han også denne gangen, men en liten feil er nok til å miste topplassen når nivået er så høyt, sier Jørund Greibrokk, ildsjelen for barne- og ungdomsarbeidet i Alta Sjakklubb.

Andre hadde hele 2150 i ratingprestasjon og han er en av tidenes største medaljegrossister i NM for barn og ungdom. Gullmedaljen i klassen gikk til Andreas Tryggestad fra Nordstrand, mens det ble sølv til Mats Vestby Ellingsen fra Tromsø.

Seks spillere

Fra Finnmark reiste det seks spillere. Av dem var fire fra Alta sjakklubb Ungdom, nemlig Sofie Kristine Ratama (10), Maria Greibrokk (14), Andre Nielsen (14), og Ingrid Greibrokk (16). Ingrid sikret seg en 6. plass i den tøffe 15-16-årsklassen. Lillesøster Maria er bare 14, men forsvarte forhåndsrangeringen med sin 20. plass og er fortsatt Norges beste 14-åring på jentesiden.

Sofie Kristine spilte meget sterkt frem til de siste to rundene, men etter knepne tap på slutten endte det med 23. plass, som likevel er tett under rangereingen.

Gror godt i Hammerfest

Hammerfest har etablert en levende klubb med mye ny sjakkaktivitet og mye samkvem med sine sjakkbrødre og søstre i Alta.

– Når det kommer til sjakk er Alta og Hammerfest bestevenner, fastslår Greibrokk

Alta har i mange år hatt mange spillere med i diverse mesterskap, både nasjonale og internasjonale. Det som er ekstra hyggelig er at det nå også gror godt i Hammerfest. Hammerfest sjakklubb ungdom stilte med to spillere, nemlig Vebjørn Celius Strømme (7) og Sigurd Rommetveit (10).

Begge Hammerfest-spillerne kunne være fornøyde.

– Vebjørn er bare 7 år og spiller i klassen 9 år og yngre. Det blir spennende å følge med på Vebjørn de kommende år da han kan spille ytterligere to år i denne klassen. Vebjørn leverte varene og spilte kjempebra med 38.plass av 51 spillere.

Sigurd har bare spilt i to år, og i dette selskapet er ikke det lenge. Sigurd viser veldig stor fremgang og endte på en sterk 18 plass av 29 spillere, opplyser Greibrokk.