A-sporten snakket kjapt med Finn Hågen Krogh i går, men han var da midt i en treningsøkt og ba oss ringe senere. Han har derimot ikke besvart henvendelsene etter det, men til Aftenposten  forteller han at dopingsaken mot Johaug har preget han.

– De to første døgnene klarte jeg ikke å fatte at det hadde skjedd.

Vurderte å gi seg

Han forteller at da Johaug-saken ble kjent fikk han en melding fra faren som spurte om det gikk bra med han.

– Jeg svarte at med meg går det bra, men tanken på at det er små marginer som kan tippe resten av livet over til en side jeg ikke vil bli assosierte med,ikke er bra, sier han til Aftenposten og legger til:

– Jeg hadde da tanker om å finne meg en jobb og begynne et vanlig liv.

Mistenkelige svensker

Den svenske avisen Aftonbladet har i samarbeid med et analysebyrå spurt det svenske folk hva de tenker om Norge og doping i langrennssporten. 41 prosent av de 1412 svenskene som har besvart undersøkelsen tror Norge driver med systematisk doping da 33 prosent har svart «trolig», mens åtte prosent har svart «helt sikkert».

I den andre enden har bare fem prosent svart «helt sikkert ikke», 35 prosent har svart«trolig nei», mens 19 prosent er usikre, skriver norske Aftenposten om undersøkelsen.

– Dette er ikke bra, og det er ikke en situasjon vi ønsker å være i. Vi synes det er slitsomt å bli utsatt for en slik mistenksomhet, kommenterer Finn Hågen Krogh til Aftenposten.

I den samme undersøkelsen svarer 40 prosent av svenskene at de tror Therese Johaug har dopet seg med vilje, 23 prosent tror det ikke, mens 37 prosent er usikre.