Keeper Jan Nikolaisen var ikke spilleberettiget da BUL møtte Lødingen og Alta 2 i sesongstarten i 3. divisjon. Likevel valgte klubben å bruke veterankeeperen i disse kampene og nå har forbundet sagt sitt om saken.

Tabellen viser at BUL står med null poeng, mens Lødingen og Alta IF er tildelt to poeng ekstra. Dermed falt BUL fra førsteplass til fjerdeplass, noe som kan bli skjebnesvangert med tanke på at spillerne har uttalt at målsettingen er seriegull.

BUL-trener Rune Skaufel har i formiddag ikke besvart A-sportens henvendelser hverken på SMS eller telefon.

– Mulighet for å anke

Morten Isachsen, hovedansvarlig for kampreglement og lovverk i håndballforbundet region nord, har heller ikke besvart A-sportens henvendelser i dag, men forbundets mann i nord, Eirik Engelsen, bekrefter at BUL har mistet fire poeng.

– Nå kjenner ikke jeg prosessen som har pågått etter at forbundet ble kjent med at BUL brukte en  ulovlig spiller, men jeg kan bekrefte at de blir fratatt fire poeng, at kampene settes til 0-0 og at Lødingen og Alta 2 får poengene sier Engelsen og legger til:

– Dommen kom mandag og BUL har da ti dager på seg for en eventuell anke. Om de velger å anke avgjørelsen vet jeg derimot ikke.