De beste svømmerne i Alta er inne i en tøff treningsperiode, men flere av dem satte likevel personlige rekorder under helgas Finnmark open i Hammerfest.

Det som imponerer Kent Ove Josefsen, trener i Alta svømmeklubb, mest er derimot de som sjeldent troner øverst på resultatlistene.

– Det er ikke unaturlig at det er disse som  har størst framgang, men de skal absolutt har skryt for den innsatsen de legger ned. Mange av dem gjør en akkurat like solid jobb som de beste og det viser seg når de presser tidene, sier han.

Ned ti sekunder

Malin Haugan Nilsen (14), Frida Suhr Berg (13) og Lisa Eline Korneliussen (15) er blant de han trekker fram.

– Også kan jeg nevne Tobias Mathisen Grøtte (13) som perser med ti sekunder på enkelte øvelser. Det sier en god del om hvilken innsats han legger ned i treningsarbeidet, sier Josefsen.

– Og ti-åringen Vinjar Hammari som svømmer mange av de tøffeste og lengste distansene, legger han til.

STOR TROPP: Alta svømmeklubb stilte med 18 approberte svømmere i Hammerfest. Foto: Rune Hammari

Roer ned før Karasjok

Om to uker står Mørketidsstevnet i Karasjok på programmet. Der vil trolig flere av de beste vise framgang.

– Vi er i en tøff treningsperiode nå og har brukt helgas stevne som trening. Før vi skal til Karasjok om knappe to uker vil vi derimot spisse formen litt mer for de som jakter tider i forhold til Lamø (landsdel årsklassemønstring), sier Josefsen før han legger til:

– 17-åringene Karl Andre Thomassen og Oskar Andre Ordemann Olsen skal vi derimot presse enda litt, så må vi nok vente til etter nyttår før vi får se de virkelig gode forbedringene hos dem.

Alta svømmeklubb stilte med 18 approberte svømmere og ti rekrutter i Hammerfest.

– Mange av rekruttene begynner å få stor fart i bassenget og det er virkelig morsomt å se mange store smil når de kommer opp av vannet, avslutter Josefsen.

Også Nordlysbyen svømme- og triatlonklubb var godt represenret i Hammerfest. Vi har ikke lyktes å komme i kontakt med trener Tom Eirik Olsen i dag, men resultatlistene viser at flere av klubbens utøvere komhjem med pallplasseringer.

Gard Fossmo Sundby (16) fra Hammerfest og Kirkenes-jenta Frid Bratlien Gabrielsen (14) ble tildelt bestemannsprisene.