De startet med tap borte mot Nøtterøy 2 og Vestli før Alta IF-guttene tok sitt første poeng i den nasjonale 2. divisjon da Sandefjord 2 gjestet Altahallen for to uker siden. Søndag er det bunnlaget Tjølling, som har tapt sine fire første kamper, som gjester Altahallen og trener Ottar Pettersen er optimist.

–  Tjølling er et lag vi vet lite om, men ut fra resultatene er det et lag vi har håp om å ta poeng fra. Jeg tror de vil være et av lagene som sammen med oss må kjempe hardt for å unngå de nederste plassene på tabellen, sier Pettersen.

Drillet formasjoner

Etter de to kampene sørpå sa Pettersen at de måtte bli mer nøyaktige og luke bort slurv. Den siste tiden har han brukt mye tid på formasjonstrening og han ser framgang på begge områdene.

– Det ser mye bedre ut nå enn det gjorde da vi startet sesongen nesten helt uten kamptrening. Vi har brukt mye tid på formasjonstrening og det vi sleit med bakover er blitt mye bedre samtidig som at vi tar nye steg hele tiden, sier han i dag.

Nettopp manglende kamptrening har gjort til at han også har prioritert mye spill på treningene. Foran helgas oppgjør mot Tjølling har han full tropp og trekker fram Petter Barosen.

– Petter har vært veldig god på trening den siste tiden og begynner å finne formen. Ellers har vi full tropp og publikum vil få se stort sett de samme guttene som spilte forrige kamp, avslutter Pettersen.

Fire uker gikk det mellom de to første og den tredje seriekampen. To nye uker har gått før de nå får to kamper i løpet av en uke. Etter helgas kamp mot Tjølling venter bortekamp mot Bodø 2 søndag i neste uke.