Alta IFs fotballherrer berget plassen i praksis forrige helg, og var avhengig av ett poeng mot Kjelsås for å fjerne enhver tvil. Kampen startet dårlig for Alta IF da Kjelsås gikk opp i ledelsen etter bare 12 minutter. Etter halvtimen doblet de ledelsen etter svakt forsvarsspill av gjestene.

Når rundt timen var spilt skaffet Sega Ngom et straffespark som formspilleren Mathias Dahl Abelsen sikkert satte i motsatt hjørne av Kjelsås-keeperen. Sortlendingens niende mål totalt denne sesongen, og femte den siste måneden.

Bare minutter etter reduseringen glipper det igjen i Altaforsvaret, og Premier League-kommentatoren Simen Stamsø Møller scoret enkelt alene med Alexander Ellingsen.Rundt ti minutter før slutt spiller Dag Andreas Balto ballen rett til en Kjelsås-spiller som kommer alene med keeper og økte ledelsen. To minutter på overtid gjorde Linus Dahl fadesen komplett og satte ballen i eget nett.

– Vi var svakest i alt som skjedde på Grefsen stadion i dag og taper fortjent. Trøsten på dagen i dag får være at plassen nå definitivt er berget. Nå ser vi frem til sesongens siste kamp mot Harstad, oppsummerer Alta IF på sin facebookside.

Kjelsås passerte med det Alta IF på tabellen. Siden Harstad tapte 0-2 mot TUIL er plassen berget for Alta med et hundre prosents sikkerhet. Sesongen avsluttes på hjemmebane mot Harstad kommende helg klokken 13:00.

Kampfakta

2. divisjon menn 1:

Kjelsås - Alta IF 5-1 (2-0)1-0 Martin Fasting (12)2-0 Jesper Solli (29)2-1 Mathias Abelsen Dahl, straffe (58)3-1 Simen Stamsø Møller (63)4-1 Jesper Solli (79)5-1 Linus Dahl (selvmål 90)