Les også: Avgjorde tidlig

– Førsteomgangen var stort sett bra. Vi har hatt fokus på forsvarsspillet den siste tida, og fire baklengsmål kan vi si oss godt fornøyde med. Det ble litt mer rot etter pause, men i stedet for å kritisere spillerne vil jeg berømme dem for at de tør å prøve. Mange meldte seg på og hadde veldig lyst til å vise seg fram. Det synes jeg er positivt. Så får vi heller akseptere at det ble noen tekniske feil og bomskudd, sier Vebjørn Slettli til A-sporten.

Fulgte ikke avtalene

Han er ikke direkte overrasket over de noe ustabile prestasjonene i serieåpninga.

BRA FORSVAR: BUL-trener Vebjørn Slettli var fornøyd med forsvarsjobben til Therese Heggheim & co. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Alta IF brukte lang tid i angrep. Det ble en tålmodighetsprøve for oss, og det var det ikke alle som taklet like godt. Jeg skulle gjerne sett at jentene hadde hatt litt mer is i magen og fulgte avtalene. Men det blir gjerne sånn i kamper der man leder stort. Vi har en stor stall, og det er klart at spillerne har lyst til å vise hva de er gode for. Når alle er tilgjengelige vil det være seks-syv jenter som sitter skuffet igjen etter at vi har tatt ut kamptroppen. Så det handler om å ta vare på sjansene man får, kommenterer den nye BUL-sjefen.

Les også: Starter med lokalderby

Nervøs åpning

Mens Slettli var mest fornøyd med førsteomgangen, likte Alta IF-trener Karina Sivertsen bedre det hun så av sitt lag etter pause.

– Vi var nervøse i starten. Det var helt sikkert også BUL-spillerne, men vi taklet det litt dårligere. Vi har mange nye spillere, og det vil ta tid å få samspillet til å sitte skikkelig. Så at vi hevet oss såpass etter pause og bare tapte andreomgangen med fire mål er vi kjempefornøyde med, sier Sivertsen, som skryter av spesielt to Alta-spillere.

– Kantspiller Ingvild Eriksen og målvakt Hege Christin Bjørkmann imponerte meg veldig. Det er artig at de unge spillerne tar tak i kamper som dette.

Få spillere i neste kamp

Hun er naturlig nok spent på fortsettelsen.

– Vi hadde det veldig artig i andreomgangen. Da var det meget god stemning i laget. Utfordringen blir å være like god når kampene starter slik at vi ikke blir hengende så langt etter, sier Sivertsen, som møter Vadsø Turn på bortebane i neste kamp. Den spilles 22. oktober.

GOD ANDREOMGANG: Vibeke Berg (f.v.), spillende trener Karina Sivertsen og Guro Dahl Hammari har all grunn til å si seg fornøyde med innsatsen etter pause. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Det er en kamp jeg tror vi kan ta poeng i. Men dessverre er det flere spillere som av ulike årsaker ikke kan være med, så vi reiser dit med bare én innbytter - og det er en målvakt. Det er uheldig. Men vi har snakket om dette, og er enige om å bli flinkere til å planlegge slik at vi unngår slike situasjoner. Forhåpentligvis blir ikke dette et problem flere ganger, avslutter hun.

Assistent på plass

Med flere sentrale spillere på skadelista fikk 16-åringene Katharina Nikolaisen og Sunniva Hove sjansen for BUL i onsdagens lokaloppgjør. Førstnevnte satte inn to scoringer.

– Det er talentfulle spillere som forhåpentligvis vil være lagets bærebjelker i fremtiden. De leverte gode prestasjoner, og all ære til dem for det. Dette er et spennende prosjekt, og jeg er glad for å for å være en del av det. Nå har jeg også fått på plass Vegard Andersen som assistent, og det er jeg glad for. Vi tenker ganske likt, og han har bidratt til å løfte gruppa enda et hakk. Han blir en viktig mann å ha med i apparatet rundt laget, fastslår Vebjørn Slettli.