BUL - Alta IF 2 27-26:

Lørdag klokken 18.00 hadde altaværingene valget mellom Aserbajdsjan - Norge på tv og BUL - Alta IF 2 i BUL-hallen. Mange valgte lokaloppgjøret i Bossekop, og det er neppe den dummeste beslutningen de har tatt i livet. Mens Norges beste fotballspillere nok en gang dysset publikum i søvn, vartet BUL- og Alta IF-spillerne opp med et fyrverkeri av en håndballkamp. Lagene fulgte hverandre tett, og det manglet ikke på tøffe dueller, lekre kombinasjoner og flotte scoringer. Anført av supertrioen Ole Henrik Kristiansen, Brage Brendgen og Jacob Bjerrang Pedersen vant hjemmelaget 27-26 over Alta IFs andrelag, og BUL-guttene har dermed full pott på de to første kampene denne sesongen. Sist helg slo de Lødingen 39-21.

GOD KAMP: Jacob Bjerrang Pedersen scoret fem ganger i lørdagens lokaloppgjør. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Dette var fornøyelige greier. Det var et godt, gammeldags lokaloppgjør med voldsom intensitet og høy underholdningsverdi. Det er disse kampene vi elsker å spille. Vi spilte bra og skapte mange sjanser, og selvfølgelig var det moro å stikke av med seieren. Vi møtte et heltent Alta-lag, og de bidro virkelig til å gjøre dette til en morsom og severdig kamp, fastslo BUL-trener Rune Skaufel etter matchen.

– Man kan ikke sammenligne en storseier mot Lødingen med kamper som dette. Denne type lokaloppgjør er sinnssykt mye morsommere. Det var tett og jevnt, så i pausen bestemte vi oss for å gire opp et hakk i andreomgang. Det synes jeg vi klarte, selv om vi bare vant med ett mål, kommenterte BULs linjespiller Brage Brendgen, som scoret syv ganger mot sin tidligere klubb.

TØFFE DUELLER: Fredrik Bruer satte inn 10 scoringer mot BUL. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Jeg synes det var en artig kamp. Det er aldri morsomt å tape, men guttene skal ha skryt for at de leverte en strålende prestasjon. Det manglet bare litt på uttellingen, så hadde vi vunnet dette. Det var en fin erfaring, spesielt for våre yngste spillere, sa Alta IFs assistenttrener Knut Roger Lillemoen på vei ut av hallen.

Alta IFs førstelag møter Sandefjord 2 i 2. divisjon på søndag. Kampen i Altahallen starter klokken 15.00 og blir streamet her på altaposten.no.