Fra starten av kampen tok hjemmelaget føringen og gjestende Lødingen måtte tidlig innse at andrelaget til  Alta IF var flere hakk bedre.Måltavla viste 31-20 da kampen var over etter at det sto 17-10 til pause.

Fredrik Bruer har ikke trent så mye i sommer og høst at trener Ottar Pettersen har vurdert han klar for A-laget, men at han er god nok til å spille A-agshåndball beviste han lørdag da han satte 11 av Alta 31 scoringer.

Men også ungguttene, som gjerne spiller andre- og tredjefiolin på A-laget, tok ansvar. 17-åringene Ole-Kristian Lillemoen og Aleksander Maisenhølder scoret fem mål hver.

Veteranhjelp

COMEBACK Ken Jørstad (43) gjorde comeback på håndballbanen og svarte med å score to. Foto: Magne Ek

Laget består ikke bare av Bruer og ungguttene. Petter Hobberstad (39), Ken Jørstad (43) og Tom Kenneth Johansen (45) var alle ute på parketten i Altahallen. Hobberstad mer enn de to andre, men størst applaus fikk Jørstad og Johansen da de ble satt innpå av trener Ottar Pettersen som er yngre enn dem begge. Hobberstad scoret to mål og det samme gjorde Jørstad.

Johansen kom ikke på scoringslista, men gjorde seg bemerket med både godkjente og ikke godkjente sperringer inne på linja. Flere av de ikke godkjente skjønte han lite av og ga uttrykk for det overfor dommerne. Blikket han sendte dem har mange andre dommere fått oppleve både på 80- og 90-tallet.

Søndag klokken 12.00 får BUL besøk av Lødingen som neppe blir noen målestokk for dem heller.