Kretsfinalene i aldersbestemt fotball ble lørdag spilt på Polarsletta i Vestre Jakobselv. Småjentelaget til Rafsbotn ble suveren mester etter hele 9-0 over Båtsfjord i finalen.

Trener Gunnar Ottesen var forhindret å reise og overlot laglederjobben til Anne Lise Jonas. Men treneren fikk med seg kampen direktesendt på Facebook.

– Det var litt rotete i starten, men etter 20 minutter fikk jentene spillet til å sitte og ledet 3-0 til pause. Etter pause var det nærmest bare ett lag på banen og 9-0 var absolutt ikke ufortjent, sier Ottesen til A-sporten.

Reiv seg i håret

Øksfjord/Sørøy Glimt/Burfjord vant sin finalekamp i klasse smågutter 7er og kan juble for KM-tittel etter 9-1-seieren over Polarstjernen. Men første omgang var ikke av de beste.

GULLGUTTER Øksfjord/Sørøy Glimt/Burfjord får en fin busstur hjem etter at de sikret KM-tittelen på suveren måte. Foto: Merethe Mortensen

– Det sto 1-0 etter første omgang og trener Luke Patterson "reiv seg i håret" av frustrasjon. Det så guttene og det hjalp godt på. Andre omgang var mye bedre og på stillingen 4-0 fikk Polarstjernen en spiller utvist. Etter det var det i alle fall ingen tvil om at dette skulle gå bra, sier Jim Gaute Olsen som bisto Patterson på Poilarsletta.

Jentelaget til BUL tok seg direkte til finalen gjennom å vinne serien i vest. På Polarsletta ventet Kirkenes og også BUL-jentene kunne juble etter en komfortabel 6-2-seier.

– Vi kjenner ikke Kirkenes så godt, men hadde likevel tro på at dette skulle gå bra. De er et spillende lag, men vi var så aggressive at de fikk ikke til så mye. Så det var egentlig klasseforskjell, sier trener Terje Falsen til A-sporten etter 6-2-seieren.

Alta IF småjenter tok seg videre fra semifinalen etter å ha slått ett av Porsangers to lag. I finalen ble derimot andrelaget til PIL for sterke og vant 1-0.

I smågutter 9er røyk både Alta IF i semifinalen. BUL tapte først 1-0, men la inn en protest som ga omkamp mot Norild. Denne vant BUL, men finalen mot HIF/Stein endte 1-1 og gikk til en nervepirrende straffesparkkonkurranse. Hammerfestingene bommet på to av ni straffespark mens BUL bommet på tre.