A-sporten skrev tidligere i uka om problemene som har oppstått i hoppbakken, og at Alta IFs hoppgruppe ikke har råd til å fikse trappa som brukes flittig av idrettsutøvere og mosjonister. Et økonomisk tilskudd på 8000 kroner fra kommunen var ikke på langt nær nok.

Les også: Denne trappa blir ikke fikset

Økte tilskuddet

Det likte Otto Erik Aas og et par andre Alta-politikere svært dårlig. De tok en intern prat og kom fram til følgende konklusjon:

– Vi har drøftet saken og bestemt oss for å gå inn med 10.000 kroner ekstra. Da er vi oppe i 18.000 kroner totalt, og det bør langt på vei holde til innkjøp av materialer og utstyr. Vi forventer fortsatt egeninnsats fra hoppgruppa slik at man får rettet opp det mest utsatte partiet i trappa. Det kommer vi ikke utenom, sier Otto Erik Aas til A-sporten.

Han synes det er for galt at anlegget faller fra hverandre.

– Dette var et signalbygg for ikke veldig lenge siden, og vi må gjøre det vi kan for å ta vare på bakken og området rundt. Selv om aktiviteten i hoppmiljøet er laber for tiden vet vi at spesielt trappa og området rundt blir mye brukt. Så ut fra et folkehelseperspektiv synes vi det er viktig å bidra. Vi håper selvsagt at det etter hvert blir større aktivitet i hoppgruppa og at bakken blir tatt i bruk, fortsetter Aas.

Forsiktig optimist

Initiativet fra den politiske ledelsen blir godt tatt imot hos Terje Jensen, som er leder i Alta IF hopp og kombinert.

– Jeg synes det er veldig gledelig at kommunen åpner lommaboka i litt større grad. Det og en hyggelig mengde tekstmeldinger fra privatpersoner og bedriftseiere gir meg troen på at vi kan få dette til. Etter at Altaposten hadde saken på trykk fikk jeg flere henvendelser, uten at jeg vet nøyaktig hvor mye de ulike aktørene kan bidra med. Det er fantastisk morsomt, fastslår Jensen, som fortsatt ikke vil gi noen garantier for at trappa blir fikset.

– Jeg var på befaring i bakken sammen med en entreprenør i morges. Han tror det vil koste rundt 40.000 kroner å reparere den verste delen. I tillegg er det et lite parti helt øverst i trappa som også bør rettes opp, så grovt regnet havner vi på cirka 50.000 kroner. Det er bratt og vanskelig å komme til, så det krever mye arbeid. Og som jeg har sagt tidligere er vi ikke nok ildsjeler igjen i hoppgruppa til at vi kan gjøre dette på dugnad. Vi er nødt til å ha en entreprenør til å gjøre jobben for oss. Men med et spleiselag er det fullt mulig å få dette til. Jeg er i hvert fall mye mer optimistisk nå enn jeg var på onsdag, sier hopplederen.