Søndag klokken 15.00 møtes BUL og Alta IF i siste serierunde på Coop-banen. Etter kampen skal seriegullet feires i BUL-leiren og etter to dager med treningsfri samler Odd Inge Johansen troppene igjen onsdag.

– Jentene har stått på og trent knallhardt hele sesongen og det er derfor viktig for oss å stoppe litt opp etter søndagens kamp og kjenne litt på gullfølelsen. Vi skal derfor ha en sammenkomst etter kampen mot Alta, sier Johansen som har planene klare for hvordan de skal være best mulig forberedt når kvalifiseringen til 1. divisjon starter i slutten av oktober.

Til Bardu

14.-16. oktober reiser BUL-damene til Bardu for å spille to treningskamper mot Mjølner som er i samme posisjon som BUL. De skal ut i kvalifisering og er akkurat som BUL ferdig med serien i helga, vel tre uker før kampen om opprykk starter.

– Det er viktig for oss å spille treningskamper vi kan ha godt utbytte av. Og når vi går inn i kvalifiseringen skal vi i alle fall vite at vi ikke kunne gjort noe ennerledes. Jeg har tro på at vi skal klare det, men samtidig må det ikke bli en stor skuffelse for jentene og oss rundt laget hvis vi ikke klarere det. Dette blir uansett en ny og god erfaring for de fleste av oss, sier Johansen som også har satt opp en treningskamp mot et guttelag før alvoret starter.

TESTER NIVÅET: Martine Romsdal & co møter Mjølner til to treningskamper før kvaliken starter. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Den absolutt siste forberedelsen gjør vi mot et guttelag som vi i større grad selv kan styre hvordan de skal opptre, sier han og legger til:

–Vi kan ikke utvikle de individuelle ferdighetene på den tiden som gjenstår, men kan fortsatt utvikle lagferdighetene og ikke minst det mentale. Så det skal vi bruke tid på de neste ukene.

Sjekker motstanderne

I avdeling 1 er det andrelagene til LSK, Vålerenga, Lyn og Kolbotn som fører an med et solid forsprang på resten av lagene. Ingen av dem kan rykke opp og kvalifiseringsplassen går dermed til laget som ender på femteplass.

Ørn Horten som innehar femteplassen møter i helga sjetteplasserte Lier. Sekspoengsledelsen kan bli til tre poeng før Ørn Horten kan ta seg til kvalifisering gjennom å ta ett poeng mot enten Kolbotn 2 eller Eik Tønsberg. Taper de derimot alle sine tre siste kamper får Lier kvalifiseringsplassen om de slår nettopp Ørn Horten og Sarpsborg 08.

I avdeling fire står det mellom Kaupanger, ved Sogndal, og Hinna som holder til ved Stavanger.  Når tre kamper gjenstår skiller kun ett poeng i Kaupangers favør, men i siste serierunde som spilles 16. oktober møtes de to topplagene på Hinna. Ingenting trenger å være avgjort før det oppgjøret.

– Jeg ønsker å ha en til stede på Hinna når de møter Kaupanger. Samtidig jobber jeg med å få noen kjenninger til å se nærmere på Ørn Horten. Vi skal gå inn i kvalifiseringen med et ønske om å spille vårt eget spill, men samtidig er det greit å vite litt om hvordan motstanderne framstår, sier han.

Trekkes 19. oktober

Tre lag skal altså spille om en plass i neste års 1. divisjon. Første kvalifiseringskamp spilles i utgangspunktet onsdag 26. oktober, men hvilke av de tre lagene som skal møtes først avgjøres ved trekning hos NFF 19. oktober. Vinner hjemmelaget i den første kampen reiser de for å møte det tredje laget på bortebane søndag 30. oktober. Vinner bortelaget den første kampen får de hjemmekamp mot lag nummer tre noen dager senere. Er alt avgjort etter de to første kampene spilles ikke kamp nummer tre som er satt opp 6. november.

– Får jeg ønske meg noe vil jeg helst ha bortekamp først mot laget fra østlandet for så å få besøk av vestlandslaget noen dager senere og avgjøre alt da, avslutter Johansen med et smil.

I søndagens kamp mellom de to naboene handler det kun om å komme ut av det med æra i behold da tabellplasseringen er klar. BUL har allerede vunnet serien, mens Alta ender nestsist da de har fire poeng opp til Furflaten som ble for sterke og slo Alta 2-0 sist helg.