Kunstgresset som ble lagt for under ett år siden er forsøkt reparert tidligere uten suksess. I neste uke sender gressleverandøren Unisport et team fra Nederland for å på nytt forsøke å få limt skjøtene på kunstgresset.

– Det er irriterende, men de tar raklamasjonen seriøst og kommer nordover med et team som skal forsøke å ordne det i neste uke. I den anledning må vi stenge hallen fra mandag og fram til Alta møter Finnsnes søndag i neste uke, sier daglig leder i Finnmarkshallen Tommy Hæggernæs.

Feil på limen?

Problemet er at gresset løsner i skjøtene. Hva som er årsaken har ikke Hæggernæs fått klarhet i.

– Vi har bestilt gresset ferdig lagt og har kun Unisport å forholde oss til. Men jeg har forstått at de har hatt mange runder med sine leverandører slik det gjerne blir ved reklamasjoner, sier han og legger til:

–  De er i dialog med både limleverandøren og de som har lagt gresset. Hva de har funnet ut angående årsak, eller om de i det hele tatt er blitt enige, vet jeg ikke. Men det er heller ikke vårt problem så lenge gresset blir fikset.

Det har vært spekulert i flere forskjellige årsaker til problemet.

– Som sagt har jeg ikke innsyn i hva de har funnet ut, men det har vært nevnt at limet som ble brukt kan ha vært frosset eller blitt behandlet på feil måte da det ble brukt, sier han.

Tenkte miljø

En annen mulighet til problemet kan være at limet ikke er tilpasset den nye typen gress. Da gresstype ble valgt tenkte man miljø og det samme gjør man når gresset nå må repareres.

– Tidligere var det helt vanlig å bruke latex i gresset, noe som kan være allergiframkallende. Og siden banen er innendørs ville vi ha det miljøvennlig. Vi valgte det nyeste av det nye og det er også spekulert i at limet som ble brukt passer bedre til gress som inneholder latex, sier Hæggernæs før han avslutter:

– Siden det skal blåses bort sand, støv og granulat fra skjøtene kan det bli veldig dårlig luft i hallen. Flere kilometer med skjøter må ettergås, og eventuelt limes på nytt, så ting vil ta tid. Derfor velger vi å stenge for all aktivitet så lenge arbeidet pågår og valgte den kommende uka da skolene har høstferie og færre vil bli skadelidende.