Alta IF fikk besøk av Oppsal i det som kunne betegnes som en sekspoengskamp. Kjelsås vant i går 2-1 over Ullern, og passerte både Alta IF og Oppsal på tabellen. Hjemmelaget innehadde den viktige sjuendeplassen som gir fornyet 2. divisjonsspill neste sesong, mens Oppsal lå poenget bak. Med tap ville Alta IF vært under streken.

Oppsal åpnet kampen bra og sjokkerte Alta litt de første minuttene, før hjemmelaget tok mer over etterhvert. Etter 16. minutter straffet Alta IF Oppsal på en kontring. Før gjestene rakk å omorganisere seg etter et frispark blir Magnus Nikolaisen slått gjennom i bakrom. Han fant Mathias Abelsen på et dypt løp som bredsidet ballen sikkert inn i lengste hjørnet. Ti minutter før pause fikk Mats Lien Vågen gå opp helt alene på et hjørnespark og nikket inn utligningen.

I andre omgang gikk hjemmelaget ut i hundre og fikk betalt for det etter 60 spilte minutter. Christian Reginiussen plasserte seg riktig på et knallhardt innlegg fra Dag Andreas Balto og sendte hjemmelaget i føringen. Oppsal ofret mye for å få sin utligning og Alta IF fikk stadig kontringsmuligheter som ikke ble tatt godt nok vare på. Innbytter Svein-Ove Thomassen punkterte kampen minuttet før slutt da han ble spilt fri forbi Oppsal-målvakten og trillet inn det viktige seiersmålet som sendte Alta IF opp på femteplass på tabellen, fire serierunder før slutt.- Å vinne her var kjempeviktig. Vi burde avgjort kampen tidlig og det ble altfor nervepirrende til perioder. Å se Svein-Ove sette den på slutten smakte utrolig godt. Nå ligger resten av sesongen i våre egne hender, så får det være opp til oss å plukke nok poeng til å beholde plassen, sa Rune Repvik til A-sporten.

Kampfakta:

Alta IF 3-1 Oppsal (1-1)1-0 Mathias Dahl Abelsen (16 min)1-1 Mats Lien Vågan (35 min)2-1 Christian Reginiussen (60 min)3-1 Svein-Ove Thomassen (89 min)

Dommer: Adrian Gjendemsjø (Tertnes)Gult kort: Dag Andreas Balto (Alta IF), Nicholas Edgren (Oppsal)

Lagoppstilling:Alta IF:Maris Eltermanis - Dag Andreas Balto (Runar Overvik fra 85.), Mats Frede Hansen, Linus Dahl, Thomas Torgersen - Felix Jacobsen (Svein-Ove Thomassen fra 85.), Christian Reginiussen, Mathias Abelsen - Magnus Nikolaisen, Vegard Braaten (Øyvind Veseth Olsen fra 90.), Sega Ngom.