Mo - Alta 2-5:

Alta IF måtte klare seg uten Mats Frede Hansen, Mathias Dahl Abelsen og Runar Overvik i søndagens bortekamp mot Mo. Alle tre pådro seg gule kort da Alta IF spilte 0-0 hjemme mot Ullern for to uker siden og sonet karantene denne helga.

Dermed ble det plass til blant annet Øyvind Veseth Olsen, som takket for tilliten med å utlikne til 1-1 fire minutter etter at hjemmelaget hadde tatt ledelsen ved Remi Jakobsen etter 27 minutters spill. Det var også stillingen da lagene tok pause.

Etter hvilen ble det langt mer action. Jakobsen scoret på nytt etter 52 minutter, men heller ikke denne gangen fikk Mo kose seg med ledelsen særlig lenge. Vegard Braaten utliknet til 2-2 da kampuret viste 60 minutter, og rett etterpå ble Mo-spiller Audun Nystad Kvitvær utvist.

Da løsnet det for gjestene fra Nordlysbyen. Sega Ngom ga Alta ledelsen for første gang i kampen etter 66 minutters spill, og deretter økte Vegard Braaten og Magnus Nikolaisen til 4-2 og 5-2. På tampen av oppgjøret fikk for øvrig Frank Ailo Anti Tangen sin debut for A-laget.

Med seieren over Mo klatret Alta IF forbi Follo på tabellen, og er nå nummer fem i PostNord-ligaen avdeling 1. Follo tapte 0-1 hjemme mot Kjelsås på lørdag. Tromsdalen leder fortsatt serien med seks poengs margin. Finnsnes følger på andreplass, mens Skeid og Grorud befinner seg på henholdsvis tredje- og fjerdeplass.

Tromsdalen - Oppsal, Grorud - Harstad og Skeid - Finnsnes spilles senere på søndag. Den 20. serierunden avsluttes med Ullern - Stabæk 2 og Senja - Tromsø 2 mandag kveld.

Les mer om Alta IFs seier i mandagens papir- og E-avis.