– Jeg har prøvd å forske litt på helgas motstandere Nøtterøy 2 og Vestli og har funnet ut litt. Men generelt vet vi altfor lite om nivået på våre motstandere til at vi kan sette en klar målsetting for sesongen, sier Alta-trener Ottar Pettersen foran helgas sesongstart i den nasjonale 2. divisjon.

– I utgangspunktet er det greit med en målsetting om å berge plassen selv om det ikke er noe vi skal ha i bakhodet når vi går ut på banen. Så får vi heller komme tilbake med en klarer målsetting når vi har spilt flere kamper og vet mer om hvor vi ligger nivåmessig.

«Ung» avdeling?

Pettersen og assitenttrener Petter Hobberstad har en relativt ung stall. Trolig vil de møte mange lag som også stiller et ungt mannskap. Det tror i hvert fall Knut Roger Lillemoen som deler oppgaven som lagleder/oppmann med Alex Bjørkmann.

– Hvert fall andrelagene vi møter blir trolig å bestå av mange unge spillere. Gjerne spillere vi har møtt i Bring-serien de siste årene, sier han og viser spesielt til Sandefjord der sønnen Håkon spilte i fjor.

– De pleier ikke  å hente spillere ned fra førstelaget, men unge spillere får derimot hospitere opp. Så andrelaget består stort sett av spillere  i 17-18-19-årsalderen, sier Lillemoen.

Lite kamptrening

En treningskamp mot BUL og en cupkamp mot eliteserielaget St. Hallvard (19-46) er det de har spilt av kamper foran sesongstarten.

– I en optimal verden ville vi spilt flere kamper, men slik er det dessverre ikke.  Å møte god motstand koster penger så vi får heller bruke de første seriekampene til å spille oss litt inn. I tillegg blir det en lang periode nå på fire uker hvor vi ikke har seriekamper og den skal vi bruke til å spille flere kamper mot BUL, sier Pettersen.

Neste oppgave i serien blir ikke før Sandefjord 2 kommer til Altahallen 9. oktober.

Maisenhölder får tillit

Pettersen tar med seg 12 spillere sørover i helga. Trolig får 17-åringen Aleksander Maisenhölder (17) tillit fra start på venstreback.

– Vi har mye ungt på venstresiden og den siste tiden har vi jobbet en del med at ungguttene må ta mer ansvar. I cupkampen mot St.Hallvard ble det altfor mye på Tom Harald (Granshagen) og vi klarte ikke å utfordre dem på venstresiden. Aleksander vil trolig få tillit fra start og jeg håper han tar litt ansvar, sier Pettersen som kun har en målvakt med seg sørover.

– Erlend Toft hadde lyst å spille med 18-årslaget i Tromsø og det synes jeg er greit. Kun Erlend Vikdal blir med sørover og står derfor begge kampene i helga, sier Pettersen.

Ut på kanten

I Nøtterøyhallen lørdag stiller han trolig med følgende mannskap fra start:

Keeper Erlend Vikdal, kantspillerne  Håvard Brekmo og Jan Magne Enerhaugen, linjespiller Lars Erik Lingjærde og bakspillerne Aleksander Maisenhölder, Vebjørn Slettli og Tom Harald Granshagen.

– Jan Magne har erfaring som bakspiller, men har litt igjen før han kan utfordre Granshagen og må derfor, hvert fall nå i starten, ta til takke med en plass på kanten, sier Pettersen og fortsetter:

– Brekmo kan avlaste Slettli i midten og ellers har vi flere på benken som kan komme inn og gjøre en god jobb, sier Pettersen som sier seg fornøyd med den første seriehelga om de kommer hjem med poeng.

På spillerlistene som er registrert hos håndballforbundet står Pettersen selv oppført som spiller.

– Kun en nødløsning. Tom Harald skal få spille så mye han orker og i tillegg har vi Jan Magne som kan gå inn på «min» plass på banen om Tom Harald må ha pause, sier Pettersen.