Overgangen har gått under radaren for de aller fleste, men i løpet av sommeren har Alta IFs Bendik Holstad skiftet beite. Nå er det 1. divisjonsklubben Kristiansand IF som nyter godt av kantspillerens ferdigheter.

På prøvespill i mai

Etter et skademareritt av de sjeldne var Holstad tilbake på banen for Alta IF da klubben spilte 1.-divisjonskvalifisering i månedsskiftet april/mai. Etter seier mot Herkules ble det tap for Bjørnar og Haslum, noe som gjorde at Alta IF måtte ta til takke med spill i allnorsk 2. divisjon. Det fikk 24-åringen til å vurdere et klubbskifte.

– Jeg har hele tiden hatt et ønske om å spille på et høyere nivå. Noen kontakter ordnet meg prøvespill i Kristiansand etter kvalifiseringen, og selv om jeg ikke var hundre prosent restituert gikk det veldig bra. Jeg tilbrakte en uke der i mai, og flyttet nedover 1. august, forteller Holstad, som fikk sin debut for KIF-spiller sist helg. Da scoret han fem mål i 1.-divisjonsoppgjøret mot Nøtterøy og bidro til en knapp 25-24-seier på hjemmebane.

– Det var moro å lykkes såpass bra i debuten. Alle mine scoringer kom riktignok på straffekast, men mål er mål. Vi er et skikkelig innsats-lag som kan slå alle, så jeg tror det blir en veldig spennende sesong.

Takker Alta IF

KIF Håndball rykket opp i 1. divisjon for to år siden, og endte på sjetteplass i fjor. Etter søndagens seier i Gimlehallen er de på femteplass. Runar Sandefjord leder serien.

– Vi har hatt en god oppkjøring, og for min egen del har det gått veldig bra. Jeg kjenner ingenting til kneskaden som har holdt meg borte fra håndballbanen i 19 måneder. Det lover godt for fremtiden, fastslår han.

Holstad fikk få kamper i Alta IF-drakten, men gjorde seg absolutt bemerket mens han var i Nordlysbyen. Blant annet tok han på seg treneransvaret for klubbens damelag. Han retter en stor takk til Alta IF for deres støtte i en vanskelig tid.

– Jeg er veldig takknemlig for måten klubben tok vare på meg. De var ekstremt tålmodige og hjalp meg på alle tenkelige måter. Dessverre fikk jeg ikke bidratt så mye på banen, men jeg håper de satte pris på det jeg gjorde for både dame- og herrelaget. Jeg tok treneransvar og var med på de aller fleste turene. Jeg forsøkte etter beste evne å gi tilbake, avslutter Holstad.