Håndballguttene til Alta IF får i kveld besøk av eliteserieklubben St. Hallvard til cupkamp i Altahallen. For Altas bakspiller Tom Harald Granshagen og resten av guttene er kveldens kamp bare en start på sesongen som skal rette opp ting innad i gruppa.

– Vi har fått inn nye trenere som har et soleklart mål om å bygge treningskultur, en kultur som har vært fraværende de siste årene. Ingen skal ha fribillett, heller ikke vi som er mest rutinerte, og etter hvert vil alle skjønne at man må ikke bare være på trening, men også yte sitt beste. Alle må bidra i positiv retning om man skal få starte neste kamp og selv om man ikke bygger treningskultur over natta føler jeg vi allerede har noe på gang, sier Granshagen.

– Jeg håper man kan være nådeløse på kravene som følger et slikt mål.

Senker skuldrene

At de kommer ut fra kveldens cupkamp med seier er det ingen som forventer.Likevel er det mye å hente ut av en slik kamp halvannen uke før sesongen starter i den landsdekkende 2. divisjon.

– Vi skal i første rekke konsentrere oss om å senke skuldrene. Klarer vi det kan dette bli en av de absolutt artigste kampene vi spiller denne sesongen. Ingen forventer at vi skal vinne, men vi kan hente referanser fra noen av de beste spillerne i landet. Om vi klarer å gi maks innsats hele kampen gjennom så får heller resultatet bli som det blir, sier han før han avslutter.

– Vi skal bruke tid på å bygge et lag og en kultur, men kampen i kveld er første mulighet for å hente ny lærdom. Det skal vi benytte oss av.

Setter delmål

Heller ikke trener Ottar Pettersen har stor tro på at man skal kunne beseire Lier-klubben som trenes av tidligere landslagsspiller Glenn Solberg, men enkelte ting vil han ha som mål.

– Vi har ingen press på våre skuldre i denne kampen, men skal sette delmål i hver omgang som vi skal jobbe hardt for å klare. Disse målene vil jeg derimot at guttene selv skal være med å finne under spillermøtet. Bortsett fra det skal vi fokusere på å ha det artig, sier Pettersen som sender guttene ut på parketten i Altahallen klokken 18.00.