Med kone og barn bosatt i Tromsø har Sega Ngom måtte pendle mye mellom Alta og Ishavsbyen, og dette har pågått i lang tid. Det har ikke vært enkelt for noen av partene. Nå har klubben gitt spissen beskjed om han ikke vil bli tilbudt ny kontrakt dersom denne ordningen vedvarer. De vil ha hele familien samlet i Alta.

– Sega har fått lov til å dra til Tromsø etter vi har spilt kamp lørdag eller søndag, og så kommet tilbake på onsdag. Han har stort sett bare gått glipp av noen rolige restitusjonsøkter, så det er i utgangspunktet ingen krise. Men vi har sett at prestasjonene hans ikke har vært på topp denne sesongen, og det henger sammen med det som skjer utenfor banen. Så vi har gitt han beskjed om at han ikke får fortsette hos oss hvis ikke han og familien er bosatt i Alta, sier hovedtrener Rune Repvik.

Sega Ngom står bokført med seks scoringer så langt denne sesongen. Verken han eller lagkameratene klarte å finne veien til nettmaskene da Ullern gjestet Finnmarkshallen søndag ettermiddag. Oppgjøret endte 0-0, der gode keeperprestasjoner i begge ender av banen var kampens beholdning. Etter matchen bar det rett til Tromsø for Ngom, som håper å finne en løsning på dette problemet. Han vil gjerne fortsette i den gule og blå trøya.

– Det har til tider vært vanskelig å holde fullt fokus på fotballen. Vi er bare mennesker, og det er ikke alltid like enkelt å prestere på banen når familien bor et annet sted. Men jeg har forsøkt å opptre profesjonelt og yte maks på hver eneste trening og kamp, sier Sega, som skjønner at Alta IF vil ha slutt på pendlingen.

– Jeg har snakket mye med både Rune Repvik og kona mi om dette, og håper og tror at vi kan fikse dette. Jeg elsker denne klubben av hele mitt hjerte, og hadde lett signert en tiårsavtale dersom jeg bare hadde meg selv å tenke på. Nå må jeg ta hensyn til hva som er best for familien.

Han berømmer Repvik, som har vært veldig forståelsesfull.

– Rune har vært fantastisk. Han skjønner hva jeg går gjennom og har lagt mye til rette for meg. Nå har jeg flere dager i Tromsø, og det hjelper på. Det var tyngre før. Samtidig forstår jeg at klubben ikke vil fortsette på samme måte. Vi skal snakke sammen og se om det ordner seg. Får vi dette på plass tror jeg at vi blir enige om en ny kontrakt, sier han.

Alta IF-angriperens nåværende avtale går ut i desember.