Tverrelvdalens Petter Eliassen på tredje- og Talviks Andreas Nygaard på andreplass i World classic tour var utgangspunktet før Alliansloppet da vinneren av det første rennet, Petter Northug, ikke stilte til start.

Da 48 kilometer var unnagjort  i svenske Trollhättan lørdag kunne Tverrelvdalen ILs Petter Eliassen gå først over målstreken og strekke hendene i været.

– Det var et artig løp slik det utviklet seg. Halvveis ut i løpet begynte det å bli strekk i feltet og jeg fikk sammen med tre lagkamerater, og Johan Kjølstad, en luke til resten. Før start snakket vi litt om hvordan vi ville gjøre det og da er det ekstra artig når så mange fra laget preger løpet, sier Eliassen som kan godskrive kontoen med 75.000 svenske kroner etter seieren.

Sterk avslutning

– Det er i alle fall ingen problemer med samarbeidet i gruppa når så mange løpere representerer det samme laget. Så vi byttet på å gå foran og de andre guttene skal ha skryt.

Tempoet ble etter hvert for hardt for lagkameratene Torgeir Skage Thygesen og Stian Hoelgaard. Dermed sto det hele mellom Anders Mølmen Høst og nevnte Kjølstad. Eliassen var sterkest mot slutten og vant 18 sekunder foran Kjølstad som slo Mølmen Høst i spurten om andreplassen.

Andreas Nygaard gikk i mål som femtemann, mens Snorri Einarsson valgte å bryte.

– Jeg har trent litt med Andreas i sommer, og vet at han er i veldig god form, men denne gangen hadde han ikke full klaff. Det er trangt om plassen og mange stavbrekk. Andreas var en av flere i gruppa bak oss som var uheldig, sier Eliassen.

Gul trøye

Til helga avsluttes World classic tour med det åtte mil lange Olaf Skoglunds minneløp mellom Kragerø og Gautefall. Eliassen har 70 poengs forsprang på Nygaard som er 30 poeng foran Kjølstad og Mølmen Høst.

Seier gir 200 poeng, andreplass 170 og tredjeplass 140. Det betyr at Eliassen vinner sammenlagt, uavhengig av hvem som vinner, dersom han er blant de tre beste til helga.

– Det er artig å være med å kjempe om topplasseringer også på rulleski. Men helgas løp er åtte mil langt og mye kan skje. Det er langt fra avgjort, men jeg skal gjøre det jeg kan og håper samtidig vi kan jobbe som et lag også til helga, avslutter Eliassen som ble nummer tre i samme renn i fjor.